Compagnie des Alpes wordt mede-eigenaar van Jardin d’Acclimatation

Compagnie des Alpes zal binnenkort mede-eigenaar worden van het France stadspark Jardin d’Acclimatation. Dit nieuws maakte de Franse krant Le Parisien bekend.

 

Het was LVMH, de eigenaar van Jardin d’Acclimatation, die Compagnie des Alpes (CDA) benaderde voor de deal. LVMH is al sinds de jaren 80 eigenaar van het stadspark in Parijs. Omdat de concessie binnenkort vernieuwd moet worden, riep LVMH de hulp in van het France CDA. Compagnie des Alpes zal haar expertise en kennis over pretparken verstrekken aan LVMH. Daarbovenop zal de groep voor 10 miljoen euro investeren in het park zodat er nieuwe attracties gebouwd kunnen worden. In ruil daarvoor krijgt Compagnie des Alpes 20% van het park in handen, de overige 80% blijft van LVMH.

Jardin d’Acclimatation is een stadspark in de Franse hoofdstad Parijs. In het stadspark vind je verschillende dieren en attracties terug. Er is eveneens een treintje waarmee je het park kan rondrijden. In het park staan tussen de verschillende attracties ook 3 achtbanen. Themeparkfreaks bezocht vorig jaar het stadspark met Park Trips. Foto’s van deze uitstap kan je hier bekijken.

Compagnie des Alpes is de eigenaar van de Walibi parken, Bellewaerde, Parc Astérix, Fort Fun, Futuroscope, France Miniature en het wassenbeeldenmuseum Grévin nabij Parijs. Compagnie des Alpes werd opgericht in 1989 als uitbater van skiliften, vanaf 2010 besloot de Franse groep om ook pretpark uit te baten. In het begin richtte de groep zich vooral op onderhoud en een rebranding van de Walibi Parken. De laatste tijd lijkt de groep de strategie te hebben omgegooid en investeert het volop in haar parken. Voor dit jaar krijgen zowel Walibi Belgium, Walibi Holland en Walibi Rhône-Alpes een grote nieuwe achtbaan. Ook Parc Astérix en Fort Fun kregen een nieuwe attractie. Ook voor de volgende jaren zijn er al plannen bekend gemaakt die wijzen op grote investeringen, zo zal Parc Astérix maar liefst een investering krijgen van 200 miljoen euro in de komende 10 jaar.

 

Bronnen: Le Parisien, Wonder World, Tientotzes