Bush Gardens maakt naam en geanimeerde onride bekend van houten achtbaan

Bush Gardens Williamsburg zal in 2017 een nieuwe houten achtbaan openen, dat nieuws maakte het park onlangs bekend.  De naam was op dat ogenblik nog een vraagteken, aangezien deze via een stemming gekozen kon worden. De keuze aan namen was Invadr, Viking Raider en Battle Klash. Zij die voor Invadr kozen hadden de meerderheid.

 

Bush Gardens Williamsburg koos voor de bouw van de nieuwe achtbaan voor de gerenommeerde bouwer GCI, een Amerikaans bedrijf dat ook in stond voor de bouw van de ondertussen gesloten Gwazi in zusterpark Bush Gardens Tampa.

In de promo video wordt de vraag gesteld: “Wil je de Pelsjagers bijstaan of wil je vechten met de Vikings?”. Fans dachten dat dit een hint zou kunnen zijn naar een racing of dueling achtbaan. Maar dat blijkt nu eerder een hoop te blijven. Het park bracht een filmpje naar buiten met een geanimeerde onride op de achtbaan.

 

 

Invadr zal een hoogte hebben van 22 meter en een snelheid behalen van 77 km/h. Voor de structuur van de achtbaan koos men een houten track met stalen draagstructuur, waardoor ze ook als hybride kan aanzien worden.

Dit wordt de 23e achtbaan die GCI bouwt. Al zijn er ondertussen al twee banen van deze bouwer gesloten, waarvan eentje volledig afgebroken is. Gwazi sloot in Bush Gardens Tampa en Ozark Wildcat werd met de grond gelijkgemaakt in Celebration City. Een derde GCI achtbaan kreeg dan weer een RMC behandeling in Six Flags Discovery Kingdom, waar Roar momenteel getransformeerd wordt naar The Joker.

 

Bron: Bush Gardens Williamsburg