Zatorland krijgt dit jaar een achtbaan en 5 andere nieuwigheden

Het Poolse pretpark Zatorland zal dit jaar 6 nieuwigheden krijgen. Een daarvan is een achtbaan. De nieuwigheden worden verspreid over drie themazones in het park.

 

De nieuwigheden van 2016:

Zatorland bevat verschillende themazones, drie daarvan krijgen nieuwe attracties. Het dinosaurus park zal in 2016 uitgebreid worden met 2 nieuwe dinosaurussen. De Suchomimus en de Pterozaur dinosaurus zullen het aanbod verrijken. Het gebied van de insecten krijgt dan weer een reusachtige replica van de Ruchoma Cykada, zodat je deze niet langer met een vergrootglas moet bekijken.

Ook op gebied van mechanische attracties zijn er nieuwigheden, deze komen te liggen in het pretparkgedeelte van Zatorland. Zo is er de nieuwe attractie “Karuzela Słoniki”, een carrousel met leuke olifanten. Verder hebben we ook nog “Dino Coaster”, dit is een achtbaan met een trein in de vorm van een dinosaurus. Tot slot komt er ook nog “Diabelski Młyn”, een reuzenrad met leuke kleurtjes.

 

De vijf zones van Zatorland:

Zatorland bestaat uit 5 themazones.  Het pretpark, het insectenpark, het dinosauruspark, het mythologisch park en het aquasprookjes park. Deze vijf zones kan je vanaf april tot november apart bezoeken, maar er is ook een mogelijkheid om een combiticket te kopen.

Zatorland werd gebouwd in 2009 in het pittoreske stadje Zator (Malopolska). In 2014 opende op amper 3 kilometer Energylandia, een pretpark dat op 3 jaar tijd, 7 achtbanen bouwde. Wie een pretparkbezoek graag combineert met cultuur (of cultuurreis graag combineert met een pretparkbezoek), hoeft niet lang na te denken, want Zatorland is niet ver gelegen van Auschwitz, het Poolse concentratiekamp dat gebruikt werd tijdens de 2de wereldoorlog.

Zatorland opende de deuren met ongeveer 90 bewegende dinosaurusbeelden. Elk jaar wordt de collectie verrijkt met een aantal nieuwe exemplaren. De gehele dinosaurustentoonstelling bevat ondertussen al meer dan 100 exemplaren, deze zijn te bewonderen in een oud bos waar de bezoekers kunnen genieten van de eeuwenoude bomen. Aan dit themagebied is ook een museum gekoppeld waar je skeletten en fossielen van de verschillende dinosaurussen kunt bekijken. Ook verschillende edelstenen en mineralen zijn tentoongesteld.

Naast het dinosaurus gebied is er een pretpark gedeelde met verschillende mechanische attracties zoals een 5D bioscoop, een carrousel, een achtbaan en vele andere. Deze (kermis) attracties worden ieder jaar vervangen door andere attracties zodat de bezoekers elk jaar een andere ervaring beleven.

In 2012 werd er een nieuw themapark toegevoegd. Dit themagebied draait volledig rond de Griekse mythologie. Het gebied is gelegen vlak bij de Piast vijver, een dertigtal beelden bevinden zich op het water. Er is zowel de mogelijkheid om langs de oevers van het water te lopen als via één van de bruggen te gaan om zo de standbeelden van de Griekse goden, helden en mythische wezens te bewonderen.

Tezamen met mythologische park, werd in 2012 ook het insectenpark geopend met 15 reusachtige beelden. In 2013 werd dit gebied aanzienlijk uitgebreid en aangepast zodat vanaf nu ook kinderen kunnen bijleren over deze insecten.

Het aquasprookjespark werd opgericht in 2013. Hierin krijgen we beelden te zien van vissen en andere wezens die onder het wateroppervlak leven. Deze beelden worden gepresenteerd in een sprookjesachtig landschap vormgegeven door de verhalen en boeken van de gebroeders Grimm en Hans Christian Andersen.

 

 

Bron: Zatorland, Parkerlebnis

Foto’s: Zatorland