Mini-Europa en Océade blijven investeren in onzekere toekomst

Ook al is de toekomst onzeker voor beide parken gelegen aan de Heizel, toch blijft men er investeren in de toekomst. Het Neo-project blijft voor onzekerheid zorgen, maar de directeur wil de hoop niet opgeven.

 

In principe zouden beide parken aan het einde van dit jaar de deuren moeten sluiten, maar Thiery Meeus geeft niet op. De directeur vertelt dat hij heel wat vertragingen opmerkt bij het Neo-project. Onlangs werd door de raad van state nog de grondbestemming afgekeurd. Ook al kreeg hij geen bevestiging langer te mogen open houden, toch hoopt hij minstens twee extra jaren te krijgen.

In Mini Europa werd dit jaar €120.000 geïnvesteerd in een thematisch eerbetoon aan de Vikingen en het Griekse Erfgoed. Er werd hiervoor een Vikingboot gemaakt. De tuinen kregen een opknapbeurt en er komen nog dure animaties en er werden bovendien maquettes gerenoveerd.

In Océade werd een nieuw sauna complex gebouwd in Zuid Amerika thema. Hier werd zo’n €400.000 geïnvesteerd. De sauna kreeg onder ander zout wanden. Er kwam ook een buiten sauna, een koud bad en een hamam die vier maal groter is als de huidige.

De parken trekken jaarlijks 250.000 bezoekers, goed voor een derde van wat toeristen in het gewest spenderen. Meeus is een ondernemer in hart en nieren en blijft dan ook sterk geloven in het investeren.

 

Bron: brusselnieuws.be