Lightwater Valley voegt Star Flyer toe aan aanbod

Het Britse park Lightwater valley opent in 2016 een nieuwe star flyer. Dit type attractie kennen we bijvoorbeeld van Plopsaland De Panne (Rox Flyer) of Kernie’s Familienpark (Vertical Swing). Bezoekers nemen plaats in één van de stoeltjes en worden langzaam omhoog gehesen in een ronddraaiende en wervelende beweging langsheen de toren.

 

De toren zal 25 meter hoog worden en zal de naam Apollo meekrijgen. Het park ging hiervoor in zee met de bouwer Funtime. De inzittenden zullen zowel de rit vooruit als achteruit kunnen ervaren. Eenmaal je de top van de toren hebt bereikt, krijg je een schitterend zicht over de omgeving. Deze nieuwe attractie vervangt de top scan ‘Whirlwind’.

Verder investeert het park in een nieuwe kinder-(Jungle) themazone. Neem binnenkort hier zeker eens een kijkje in de nieuwe Funkey Monkey’s Soft Play zone. Voor een hapje en een drankje kan je terecht in het nieuwe nabijgelegen café. De naam van deze horecagelegenheid is nog niet bekend. Verder zullen er trampolines, enkele glijbanen en een touwenparcours worden toegevoegd aan het geheel.

Lightwater Valley is een pretpark, gelegen in North Yorkshire (UK). De bekendste attractie van het park is uiteraard ‘The Ultimate’, één van Europa’s langste achtbanen. Andere achtbaantoppers in dit park zijn Raptor Attack (Schwarzkopf indoor stalen achtbaan) & The Twister (Spinning Wild Mouse). De thrill seekers kunnen alvast hun hartje ophalen op ‘The Eagle’s Claw’ (After Burner) of “Black Pearl” (Swinging Looping Ship). ‘Swan Lake Pedal Boats’(trapboten),  ‘Sky Rider’(Zwiermolen) en  Eagle’s Creek Farm(Kinderboerderij) zijn dan weer zeer populair bij de kinderen en hun ouders.

 

Bron: themeparks-uk

Foto: Lightwater Valley