Het verhaal achter: Colossos – Heide Park

De houten achtbaan van Heide park krijgt in 2016 een make-over. Bij deze make-over hoort ook een volledig nieuw achtergrond verhaal. De baan is geopend in 2001 en is nog steeds de hoogste houten achtbaan ter wereld. Colossos werd gebouwd door Intamin Amusement Rides. De achtbaan is 60 meter hoog, 1500 meter lang en behaalt eens snelheid van 110 km/u.

 

De boommensen creëerden een mystieke wereld. In die wereld creëerden ze ook een monument dat de boomwereld verbindt met de hemel. Dat monument is natuurlijk Colossos, welke de machtige hoeder is van de boomwereld. Hij blijf de boomwereld beschermen zelfs na het verdwijnen van de boommensen. Of zijn ze toch niet zo verdwenen als gedacht wordt?

Colossos de legend is overal zichtbaar en leidt de enige verbinding naar de wolkwereld. Geen enkel gebouw, geen enkele boom is zo hoog als Colossos. Om dit duidelijk te maken hebben de boommensen een groot standbeeld gebouwd. Dit standbeeld toont aan de onwetende aardmensen hoe krachtig Colossos is. Colossos is immers een essentieel onderdeel van de test der moed voor de boommensen. Dit gebeurde op hun 12de verjaardag, daarna behoorde ze tot een beperkte kring. Vandaag de dag proberen bezoekers deze test tot een goed einde te brengen, ze gaan in de verlaten boomwereld de uitdaging om Colossos te verslaan aan.

Het gebied rond Colossos draagt nog steeds de tekenen van het huwelijk en van de boommensen. Overal zie je maskers, handdoeken en houten heiligdommen. Door middel van tekeningen en notities uit lang vervlogen tijden zullen gasten informatie krijgen over de test der moed. Veel gasten horen nog steeds het gefluister van de boommensen. Er is maar één weg naar Colossos en diegene die hem berijden ervaren de reis van hun leven. Het opwindendste is om te kijken naar elke bezoeker van Colossos. Elke bezoeker moet taken uitvoeren tijdens de tocht naar een geweldige rit. Wie gaat de houten tempel in en wandelt de karretjes tegemoet. Wie krijgt de grote eer. En wie zal het geheim van de boommensen ontdekken en zo een onderdeel worden van hun gemeenschap? Deze rit zal je nooit vergeten, en niet iedereen is gemaakt om deze test aan te gaan.

 

Bron: heide park

Foto heide park