Raik bouwen was als mikado spelen op grote schaal

Klugheim is ongetwijfeld het meest gevolgde bouwproject in Duitsland en ver daarbuiten. Met Klugheim zal Phantasialand een gloednieuwe zone openen met daarin een multilaunch achtbaan Taron en de familialere Raik. Raik bouwen was een waar huzarenstukje, vertelt de bouwopzichter in een artikel op Phantasialand Magazine.

 

Raik, een family Boomerang coaster van Vekoma, wordt gebouwd tussen de rotsen en Taron. De bouw ervan was geen simpele klus doordat men moest manoeuvreren met trackdelen, waar men soms maar enkele centimeters speling had.

 

“Onze visie voor Klugheim hield niet op bij Taron. We wilden naast de spannende multi-lanceer-achtbaan een tweede achtbaan bouwen die een belevenis voor de hele familie biedt,” vertelt de verantwoordelijke. Raik heeft wel zijn plekje moeten claimen tussen de geweldige Taron, die het ganse gebied domineert.  Met Raik doet Phantasialand waar het goed in is, elke beschikbare centimeter benutten.

Peter Barth moest dagelijks Mikado spelen met de trackdelen. “We moeten door een huis bouwen, langs een huis en door een geul, daarbij komt ook nog de houten overbrugging. Hout en ijzer gaan niet altijd samen. Een kleine aanraking van het staal en het houtwerk is kapot.“

Toen het laatste trackdeel al aan de kraan hing merkte men dat een near miss iets te near was, een stuk rots aan het Feng ShuPalace kwam veel te dicht bij de baan, hier moest men de drilhamer te werk gaan om net voldoende ruimte te creëren.

Achteraf moest men met een speciaal testkarretje, met daarop een metalen frame, testen of er voldoende armruimte was, eens dat gebeurd was, kon men klinken op het vervolledigen van de tweede achtbaan.

 

Bron: Phantasialand Magazine

Foto: Phantasialand