Parc Bagatelle heropent Triops

Bij de start van het nieuwe pretparkseizoen zal het Franse Parc Bagatelle (nabij Boulogne-sur-Mer)  de Inverted boomerang coaster ‘Triops’ heropenen. Deze heeft een gelijkaardig traject als een standaard boomerang achtbaan, maar het grote verschil is dat de trein onder de rails hangt in plaats van op de rails. Deze attractie werd geopend in 2012.

 

In de loop van seizoen 2015 was het park verplicht Triops stil te leggen door een technisch defect. Een van de onderdelen van het systeem dat ervoor zorgt dat de kabel, waarmee de trein omhoog wordt getrokken, onherstelbaar beschadigd werd. De zoektocht naar een vervangend element verliep vrij moeizaam en een eventuele heropening liet dus een tijdje op zich wachten. Om de veiligheid te garanderen, besloot het park de attractie gedurende de rest van het seizoen te sluiten.

Na maanden van wachten kwam dan toch het verlossende bericht dat de attractie zal heropenen in 2016. De directie van het park heeft besloten om de gehele ketting (lifthill) te vervangen. Deze herstelling zal naar alle verwachting ongeveer drie weken duren. Als alles goed verloopt, dan kan men volgende maand beginnen met de testritten.

 

Bron: lavoixdunord