Nieuwe achtbaan voor Tivoli Friheden in 2016

Het Deense stadspretpark Tivoli Friheden zal in 2016 een nieuwe achtbaan openen. Het wordt de 5de achtbaan en de 2de Spinning Coaster van het park.

De nieuwe achtbaan zal een Spinning Coaster worden van de Italiaanse achtbaanbouwer SBF Visa Group en zal gethematiseerd worden naar bijen. De naam van de achtbaan wordt Bisværmen wat zoveel betekend als bijenzwerm of bijenkorf.

Bisværmen zal karretjes krijgen die vrij kunnen ronddraaien en is duidelijk ontworpen voor heel de familie. Kinderen kunnen er al in van slechts 90cm indien ze begeleidt worden door een volwassene. De achtbaan krijgt een lengte van 113 meter die tweemaal zal worden afgelegd. De bijen zullen maximaal 30km/u ‘vliegen’ en behalen hoogte van 7 meter. In de treinen is er plaats voor maximaal 16 personen verspreid over 4 bakjes van 4 personen. Elke rit (inclusief instappen, uitstappen en veiligheidscontrole) duurt ongeveer 5 minuten, dit betekend dat er een capaciteit van ongeveer 200 personen per uur kan behaald worden. De achtbaantrack weegt in totaal 26.000kg. De opening is gepland voor 9 april 2016.

In het park staat al reeds een Spinning Coaster. Deze is gebouwd door de andere Italiaanse achtbaanbouwer Zamperla en heeft een Wilde Muis lay-out. Vorig jaar opende het park nog een nieuwe kinderzone met een kinderrijschool en een kleine vrijeval toren.

Bekijk onze foto’s van het park en de nieuwe zone.

 

 

Bron: Tivoli Friheden, Parkerlebnis

Foto’s: Tivoli Friheden, Themeparkfreaks