Mirabilandia vertelt meer over de nieuwe attracties die gebouwd worden in de westernzone

Dat Mirabilandia een nieuw themagebied ging open dat geheel in het teken staat van de far west, werd een tijdje geleden al bekend gemaakt. De themazone wordt gecreëerd tussen de twee vrijevaltorens en de waterattractie Niagara. Het park investeert € 4 miljoen in deze zone die ontworpen werd door het Belgische bedrijf Neverland.

 

Het park brengt geleidelijk aan meer en meer nieuws naar buiten over de nieuwe zone Far West Valley. Eerst kwamen enkele concepttekeningen, maar nu vertelt het park ook welke de nieuwe attracties worden en de namen die deze zullen krijgen.

 

 

De drie nieuwe attracties

 

Buffalo Bill Rodeo: Dit wordt een Disk’O Coaster van de Italiaanse bouwer Zamperla.  Bij deze attractie rijdt een grote disk heen en weer op een rail, terwijl de grote ronde schijf met stoeltjes rond draait. Deze attractie kan je ook in Plopsaland vinden onder de naam De Grote Golf.

Aquila Tonante: Dit wordt een Kite Flyer, eveneens gebouwd door Zamperla. Bij deze attractie ga je op een stoeltje liggen en zweef je door de lucht. Je kan een soortgelijke attractie terugvinden in Movie Park Germany onder de naam Avatar Air Glider.

Geronimo: Dit worden twee vrije val torentjes van Heeghe, hierbij moet je jezelf omhoog hijsen, om nadien weer naar beneden te gaan. Een soortgelijke attractie vind je in Toverland onder de naam CocoBolo.

Verder komt er ook een grote speeltuin voor de allerkleinsten.

 

Een andere naam.

In de nieuwe zone worden ook enkele oude attracties opgenomen, waaronder de Wilde muis achtbaan Pakal, die vanaf dit jaar de naam Wild Mine zal krijgen en het restaurant El Sombrero dat de naam Stella Errante krijgt.

De grootste veranderingen zullen ongetwijfeld doorgevoerd worden bij de twee grote vrij val torens Discovery en Columbia. Deze krijgen de naam Rio Negro Towers. Bij deze torens verdwijnt het oude thema, waar de straaljagers centraal stonden. De straaljagers krijgen trouwens een nieuw plekje in het gebied waar de darkride Reset: Anno Zero gelegen is.

Je kunt in de nieuwe zone ook een levensecht Far West dorp bezoeken, waar men een Rodeo stier kan temmen en een wandeling kan maken door een spookdorp, in het betalende spookhuis, waar sinistere figuren uit de Far West je de stuipen op het lijf gaan jagen.

 

Bronnen: Mirabilandia, Parkerlebnis, Parksmania

Foto’s: Mirabilandia, MirabilandiaForever