Het verhaal achter Merlin’s Magic Castle

Merlin’s Magic Castle is een madhouse, gelegen in het Nederlandse park Walibi Holland. Het werd in 2000 gebouwd door het bedrijf Vekoma.  Het gebouw waarin deze attractie gevestigd is, is de statige burcht van Merlijn de Tovenaar. Dit kasteel is gelegen op klein eilandje in het midden van het park.

De hoogmoedige Merlijn ontvangt de bezoekers in zijn kasteel en vertelt hen over de duistere magie die hij wil ontketenen en beheersen. De uil, die steeds in zijn buurt is, waarschuwt hem dat hij de duistere krachten niet moet uitdagen. Maar Merlijn luistert niet naar zijn wijze raadgever en probeert de bezoekers te overtuigen dat hij dit wel degelijk kan. Hij demonstreert enkele magische trucks aan de bezoekers. Hij laat de trap draaien, laat het licht flikkeren en probeert de tijd door te draaien. De uil is niet echt onder de indruk en lacht Merlijn uit , ”Dat zijn gewoon enkele oude goocheltrucs”. Het wordt Merlijn snel duidelijk dat hij met iets spectaculairder op de proppen zal moeten komen en nodigt de bezoekers en de uil uit om hem te volgen naar zijn laboratorium. Hier zal hij iedereen laten zien dat hij wel degelijk de duistere machten kan beheersen.

Nadat alle bezoekers gezeten zijn, begint Merlijn aan zijn sterk staaltje magie.
Merlijn hult de volledige kamer in duisternis en vraagt de bezoekers om concentratie. De uil is er niet gerust in en probeert de concentratie te verstoren, maar Merlijn doet eigenzinnig verder. Uiteindelijk slaagt hij erin om de kamer te laten draaien. Het is niet duidelijk wat onder of boven is. De uil vraagt hem om ermee te stoppen. Merlijn verbreekt de magie, maar wat blijkt: alles staat nu ondersteboven. Merlijn gaat ervanuit dat de uil nu wel onder de indruk is. Wanneer hij de uil vraagt wie de grootste tovenaar allertijden is, antwoord de uil gewoonweg dat hij iets meer verwacht had van dit triestig spektakel. Deze opmerking schiet bij Merlijn in het verkeerde keelgat. Terwijl de kamer terug ronddraait, ontaard de discussie tussen Merlijn en de uil in een echt ruzie. Na een tijdje pikt de uil het niet langer en vliegt weg. Merlijn probeert nog zijn excuses aan te bieden, maar het mag niet baten. Van zodra de kamer terug stilstaat, verlaat de uil het gebouw, om nooit meer weer te keren.

 

Bron: Madhouse Guide