Knott’s Berry Farm neemt afscheid van Riptide

Knott’s Berry Farm sluit dit jaar de topspin Riptide. Knott’s Berry Farm is gelegen in California, Amerika. Dit jaar viert het park de 75ste verjaardag van Ghost Town, waarvoor deze zone volledig vernieuwd wordt en grootse renovatiewerken uitgevoerd worden aan de houten achtbaan GhostRider.

 

Behalve de vele renovatiewerken neemt het park dit jaar ook afscheid van de topspin Riptide, gelegen in het Boardwalk gebied. Riptide is een zogenaamde Suspended Topspin, gebouwd door Huss, zoals we die ook kennen van Talocan in Phantasialand.

 

Een woordvoerster van het park bevestigde de sluiting van de attractie, maar kon niet vertellen wat er in de plaats zal komen.

Riptide was een intense attractie waarbij je plaats nam op een stoeltje die aan beide zijden van de attractie bevestigd zijn. De rit liet je alle kanten op draaien en nam je meermaals mee ondersteboven.

Vorig jaar sloot het park ook al Screamin’ Swing, een gigantische schommelattractie, gebouwd door S&S.

 

 

De focus van het park ligt dit jaar op het renoveren van Ghost Town, een themazone die dit jaar 75 jaar bestaat. Heel veel werk werd ook verricht aan de houten achtbaan GhostRider. Deze achtbaan opende in 1998 en werd gebouwd door Custom Coasters International. De werken worden uitgevoerd door Great Coasters International, een bouwer die voortvloeide uit het bedrijf dat de achtbaan oorspronkelijk bouwde.

GCI, oftewel Great Coasters International, is bij ons vooral bekend door Troy in Toverland, Joris en de Draak in de Efteling, Wodan in Europa-Park en de in opbouw zijnde achtbaan Heidi: The Ride in Plopsaland De Panne.

 

Bron: OCRegister

Foto: Knott’s Berry Farm