Fort Fun maakt nieuwe attracties officieel bekend

Fort Fun investeerde het hoogste bedrag in de laatste tien jaar voor het aankomende seizoen. Het park investeerde maar liefst €1.2 miljoen. Bij de opening van het park kan je een nieuwe indoorwereld ontdekken in het park, hiervoor werkte men samen met Yalp en Playparc. In Fort Fun LABS zullen de kinderen op een speelse manier toch een vorm van educatie mee krijgen. LABS staat voor Leren, Actief, Bewegen, Spelen. Er komen zes moderne spelelementen, om voor de bezoekers een gebied te creëren waar ze vrij kunnen op ontdekking gaan. Men kan er spannende wedstrijden houden onder elkaar. Vlak voor het nieuwe indoorgebied komen twee nieuwe familiale attracties, gebouwd door SBF Visa. Crash is een drop & Twist Tower en AerObot een zogenaamde tijdsmachine. Op deze manier wil het park een nog beter familieaanbod bieden.

 

Het pretpark FORT FUN Abenteuerland, gelegen te Bestwig, Sauerland heeft veel nieuwigheden voor het seizoen 2016 gepland:

Met een investering van € 1.200.000, de hoogste in meer dan tien jaar, creëerde men voor de bezoekers een nieuwe indoor avonturenwereld, FORT FUN L.A.B.S. en twee andere nieuwe attracties. L.A.B.S. staat voor leren, actief zijn, bewegen en spelen en doet denken aan een avontuurlijk onderzoek. Het doel is, met zes interactieve game-elementen aan de bezoekers de mogelijkheid bieden om vrij te bewegen, spelenderwijs samen te leren, maar ook om te concurreren in wedstrijden tegen elkaar. CEO Andreas Sievering vertelt: “Kinderen hebben altijd de drang om te bewegen, die mogelijkheid is op veel gebieden van het leven zeer beperkt en de geleidelijke digitalisering duwt die mogelijkheid steeds meer naar de achtergrond. In het Fort Fun L.A.B.S. willen we deze energie stimuleren en omzetten in positieve ervaringen. We zouden met LABS de digitale wereld van games en avonturen terug in het echte leven brengen. Het is een zeer innovatief concept dat gebouwd werd in samenwerking met onze partners en Yalp en Playparc. ”

 

Fort Fun L.A.B.S

 

Memo: Memo bestaat uit 7 spelpilaren op een ronde speelvloer. De bediening van de Memo-spelpilaren is vergelijkbaar met de bediening van een smartphone of tablet. Door het scherm aan te raken en door over het scherm te vegen (‘swipen’) worden er spellen gespeeld. De speelvloer maakt de spelpilaren tot een eenheid, visualiseert de renroutes en prikkelt de fantasie van kinderen om nieuwe spelregels te verzinnen.

Sutu: Sutu, of zoals wij zeggen ons voetbalveld 2.0, biedt verschillende spannende voetbalwedstrijden aan. Op deze manier ontdekken de spelers wie er bij hun team kan. Als de 16 drukgevoelige velden geraakt worden met een voetbal zal het frame verlicht worden met LED lampjes. Zo kunnen de deelnemers ontdekken wie de beste voetballer is of het hardst geschoten heeft.

Fono:  De outdoor dj-tafel Fono is gemodelleerd naar het voorbeeld van huidige DJ-tafels in samenwerking met professionele dj’s. Het gebruik is simpel: leg een telefoon die muziek afspeelt op de tafel en de muziek wordt door de Fono versterkt live overgenomen. Mix Dubstep met Bach, laat je creativiteit de vrije loop.

Sona: Sona is een interactieve danservaring, Met één druk op de knop kan gekozen worden voor een spel waarin kinderen een code moeten onthouden of supersnel een parcours moeten afleggen. De grote oranje boog is al van ver herkenbaar en zo een echte eyecatcher. Bovenin de boog zit een camera die precies registreert wat kinderen op de vloer doen. De speelvloer is vrij toegankelijk en meerdere kinderen kunnen tegelijkertijd spelen en bewegen op de muziek.

Free Play: Dit werd ontworpen door “Imagination Playground”, die in samenwerking met Playparc ook een deel van L.A.B.S. is.

Dit is een mobiel spel voor kinderen van 2 tot 12 jaar, het bevat  geometrisch eenvoudige structuren die overeenkomen met de diversiteit die kinderen nodig hebben bij een spel. Hier kunnen de kleintjes als echte ontwikkelaar of uitvinder dingen bouwen, bijvoorbeeld, hun eerste eigen robot.

Ook kunnen ze zich ontdekkingsreizigers wanen in het buitengewone Labyrinth, dat door het center van het onderzoekscentrum gebouwd is, ook dit werd gemaakt door Playparc.

Op een oppervlakte van 160 vierkante meter en over twee niveaus kunnen de waaghalzen zich wagen aan touwlandschappen en komen ze voor verrassingen te staan. Onderweg mogen ze zich niet laten afleiden door speciale effecten. Hier worden dan ook de fysieke vaardigheden maar ook het analytisch denkvermogen getraind.

 

In primeur stelt het park ook twee nieuwe outdoor attracties voor.

 

AerObot:

Dit is een zogenaamde Time Machine, gebouwd door SBF Visa. Bij deze attractie moeten de bezoekers zelf trappen om omhoog te raken. Hoe harder ze trappen hoe hoger ze raken, tot ze over het 360° punt komen, dan gaat men ook automatisch verder.

 

Marketing manager Christine Schütte vertelt met een knipoog: “Bij onze AerObot hebben we een speciale knop, die we kunnen gebruiken bij bezoekers die op eigen kracht niet volledig boven raken, om ook hen de volledige ervaring te bieden.”

 

Crash:

De ‘Drop’ n Twist Tower “van SBF-visum is een echte “entry-Free Fall ” en een spannende ervaring voor de hele familie met een hoogte van 10 meter.

 

De twee nieuwe attracties zullen geplaatst worden aan de voorkant van het nieuwe overdekte centrum en zijn net als de FoXDome, de interactive XD Motion Ride die opende in 2015, een onderdeel van FORT FUN L.A.B.S. om naar te kijken.

De FoXDome ontvangt bovendien dit jaar “Road Fighter” een nieuw XD avontuur en Europese première.

 

“We zijn er van overtuigd dat we met dit pakket aan innovaties, iets uniek en bijzonder kunnen aanbieden in Duitsland aan onze bezoekers. Hiermee zetten we een grote stap in de richting van onafhankelijkheid van het weer. Hierdoor zullen we onze openingstijden kunnen verlengen,” legt CEO Andreas Sievering uit.

Schütte vervolgt: “De nieuwe attracties zijn voor ons als familiepark een fantastische aanvulling, omdat veel van de ervaringen samen kunnen worden ontdekt. Maar ook voor groeps- en schoolreizen of kinderfeestjes biedt FORT FUN L.A.B.S. heel wat mogelijkheden om een ​​spannende dag door te brengen met interactieve spelletjes, zelfs als het weer niet zo geweldig is.”

De gehele binnenruimte zal openen op 25 maart, wanneer het nieuwe seizoen van start gaat. De twee andere attracties AerObot en Crash openen mogelijk iets later, veel zal afhangen van de weersomstandigheden, waar de bouw enorm door beïnvloed kan worden.

 

Bron en foto’s: Fort Fun