Track Flying Dinosaur in Universal Studios Japan compleet

 In Universal Studios Japan is men momenteel volop bezig met de bouw van een nieuwe B&M Flying Coaster. De achtbaan zal openen in 2016 en volledig in het teken staan van Jurassic Park. Dit wordt een unieke attractie voor dit Universal park, aangezien de andere parken van de Universal groep geen Flying Coaster hebben.

 

Na enkele maanden bouwen mocht men de champagne ontkurken, de track is compleet. De achtbaan is zo’n 1.124 meter lang en 37,8 meter hoog. Met die lengte is dit de langste Flying Coaster die B&M bouwde. De achtbaan zal een snelheid behalen van 90 km/u.

De bouw van de achtbaan gaat zelfs ’s nachts verder, zo kon men enkele nachten geleden het laatste trackdeel plaatsen, waardoor de achtbaan compleet is.

 

Ook de treintjes worden momenteel onder de track bevestigd, nu is het uitkijken naar de eerste testritten.

 

De rit van Flying Dinosaur begint met een grote lifthill, gevolgd door een steile afdaling. De achtbaan zal een speciaal element bevatten dat kenmerkend is voor dit type achtbaan, namelijk een “Fly to Lie”. Dit zorgt ervoor dat de inzittenden al liggend, met de handen naar beneden hangend (vliegende positie),  het element ingaan en vervolgens het element weer uitgaan, al liggend op hun rug. Het treintje wordt dus, na de horizontale inversie nog eens gedraaid over een hoek van 180°.

Na het ‘Fly to Lie’ element, duikt de trein naar beneden over het meer. Vervolgens gaat de achtbaantrein weer de hoogte in via een halve looping om zo weer in een ‘vliegende’ positie te komen. Dan maakt de trein een scherpe bocht naar links om daarna door heel wat leuk bochtenwerk te vliegen.
Op het einde van de rit zal de trein nog door een opgaande helix rijden en een heartline roll om ten slotte in het station te eindigen.

De achtbaan moet openen in de lente van 2016, maar er is nog heel wat werk aan de thematisering. Aan het hele concept hangt een kostenplaatje van €76 miljoen.

 

Foto’s: Mako Madness, Made in USJ