Tivoli Gardens toont nieuwe attractie concepten

 

Tivoli Gardens gelegen in Kopenhagen en de thuishaven van Rutschebanen, Europa’s oudste nog werkende houten achtbaan pakt dit jaar uit met Fata Morgana, een 3-in-1 attractie. Deze attractie bevat een Condor, die twee verschillende ervaringen bied en een botsauto voor de kleinsten.

 

Fata Morgana zal gebouwd worden in het Oriëntaals themagebied, De hoofdattractie is uiteraard de 45 meter hoge Condor. Het gaat hier om een volledig nieuwe, moderne versie van deze klassieker. Huss haalde eerder al de enterprice van onder het stof met een volledig nieuw ontwerp en zal nu voor het eerst de moderne condor bouwen.

De Condor zal twee verschillende ervaringen bieden door twee de verschillende types gondels op de attractie. Het eerste type is dat van de klassieke bakjes, die op een grote ronde gemonteerd staan die rond zijn as draait. Bij het tweede type zit met het gezicht naar buiten gericht en de benen los hangen, een beetje vergelijkbaar met de stoeltjes bij Sledge Hammer in Bobbejaanland. Ook deze schijf zal ronddraaien, maar dan veel sneller, zodat deze een intensere rit biedt.

Onderaan bevind zich dan een botsauto attractie, speciaal voor kinderen, de autootjes zullen de vorm van jakhalzen en konijnen krijgen.

 

De minaret bovenaan de Condor zal bij duisternis verlicht worden, waardoor deze de skyline van het park mee zal bepalen.

 

Bron en foto’s: Tivoli Gardens