Thorpe Park: het geheim onthult

Derren Brown mocht vandaag de ultra geheime attractie van Thorpe Park onthullen. Voor deze attractie werd een Victoriaanse spooktrein gerepliceerd. Het park had al gehint naar het Victoriaanse spookthema door enkele Victoriaanse poppen de straat op te sturen.

 

 

Derren Brown’s Ghost Train wordt een unieke attractie die je enkel in Thorpe Park kan terug vinden. De ervaring zal ongeveer 10 tot 15 minuten duren, een ervaring die de gasten nooit eerder meemaakten. Er is een mix van live action delen met 4D-effecten, groots opgezette illusies, ultra moderne technologie en fysieke opdrachten. De gasten zullen niet stilletjes kunnen toekijken, ze worden zelfs een groot onderdeel van de attractie, men zal niet meer beseffen waar de perceptie eindigt en de realiteit begint.

De grootste en meest ambitieuze investering van Thorpe Park zal het woord attractie een nieuwe betekenis geven, deze spooktrein zal er voor zorgen dat je geest ontspoort zal raken. Deze attractie is net als zijn uitvinder bijzonder slim, er zijn 12 reizen voorhanden en twee eindes, waar geen twee ritjes hetzelfde zullen zijn. Elke reis zal intense reacties van de gasten uitlokken. De ervaring zal ook zeer persoonlijk zijn, elke ervaring is uniek net als elke angst die je ervaart.

 

Derren Brown’s Ghost Train zal gelegen zijn in een speciaal ontworpen magazijn dat 2306 m2 groot is. Het hoogtepunt van de attractie is een 20 meter lange, 4,5 meter hoge, 7 ton wegende Victoriaanse treinwagon die in de lucht zweeft, 3 meter boven de grond. Het enige dat de wagon op zijn plek houdt zijn stalen kettingen. De wagon kan door de passagier bereikt worden door een metalen brug.

 

De gasten zullen onderworpen worden aan verrassingen die al je zintuigen aantasten doorheen de hele reis, waaronder live action shows, waarbij de bezoekers de hoofdrol krijgen. Om de ervaring tot leven te brengen zal er in de attractie gebruik gemaakt worden van speciale VR brillen. Er zal een leeftijdsrestrictie verbonden worden aan de attractie, maar deze zal later gemeld worden.

 

 

 

Bron en foto’s: Thorpe Park