PortAventura geeft meer details prijs van FerrariLand

Dat in PortAventura momenteel gebouwd wordt aan FerrariLand is geen geheim meer, toch waren nog niet alle details geweten. Het park deelde een video met meer informatie over het nieuwe park, waarin ze meer vertellen over de attracties die je zal terugvinden in dit 60.000 m 2 grote park.

 

De hoofdattractie wordt zonder twijfel de 112 meter hoge achtbaan, die het record van hoogste achtbaan in Europa afsnoept van Shambala. Deze achtbaan wordt gelanceerd aan 180 km/u, wat dan weer het Europese snelheidsrecord afsnoept van Furious Baco. De lengte van de achtbaan wordt 880 meter en heeft een capaciteit van 1200 personen. Deze achtbaan wordt momenteel gebouwd door Intamin.

 

Het zal voor het eerst zijn dat dit type achtbaan gelanceerd zal worden door een LIM magnetische lancering, de voorgangers als Stealth in Thorpe Park, Top Thrill Dragster in Cedar Point en de snelste in zijn soort en tevens hoogste achtbaan ter wereld Kingda Ka in Six Flags Great Adventure.

Enkele bouwfoto’s:

 

Verder komen er naast de achtbaan twee vrije val torens van 55 meter hoog, voor deze torens werd een beroep gedaan op S&S Worldwide. Bij deze torens wordt je eerst omhoog gelanceerd om nadien een vrije val te maken.

 

Ook zal men over een circuit kunnen racen in karts. Deze zullen gethemed worden als F1 bolides, het circuit wordt 570 meter lang.

 

Verder zal je ook in een overdekt deel 8 simulators terug vinden, zes voor volwassenen en twee voor kinderen, hierin kan je aan een echte F1 race deelnemen, door de technologie hier achter, krijg je het gevoel in een echte F1 wagen te zitten.

Voor de hongerige komen er een Italiaans restaurants in Colloseum, La Scala de Milan en campanile di san marco stijl.  De souvenirshop zal zo gethemed worden dat je denkt rond te lopen in de fabriek van Enzo Ferrari.

 

Het nieuwe park zal openen in 2017 en zal ook een Ferrari geïnspireerd hotel krijgen met 250 kamers, dit hotel zal vijf verdiepingen tellen.

De bouw is ondertussen volop bezig, momenteel is het de achtbaan die gebouw wordt, op een speciale sectie van de site, kan je perfect volgen welk deel er momenteel gebouwd wordt.

Verder zal het resort een nieuwe naam krijgen, het zal niet langer gekend zijn als PortAventura Resort, maar zal de naam PortAventura World Parks & Resorts krijgen, het logo prijkt ondertussen al op de website. De site werd ook volledig vernieuwd.

 

Bron: PortAventura

Bouwoto’s: PA community