Pretparkgames: Screamride

Gedaan met dagdromen over het nieuwe pretparkseizoen dat nog zover weg lijkt, het is weer tijd voor een nieuw pretpark-spel.


Tien  jaar na de release van Rollercoaster Tycoon 3 kwam ontwikkelaar ‘Frontier Developments’ met een nieuw achtbaan-spel op de proppen, genaamd “Screamride” (6 maart 2015).
Dit keer geen tycoon spel, maar wel een spel waarbij je de inzittenden van je gecreëerde achtbaan zo hard mogelijk moet laten gillen wanneer ze door en langs ontelbare loopings, kurkentrekkers, gebouwen en andere elementen razen.

 

Het spel bevat 3 verschillende speelmogelijkheden.

 

Screamrider-optie:
Hier is het de bedoeling dat je het achtbaantreintje heelhuids terug in het eindstation aflevert, zonder dat het treintje ontspoort. Hoe spannender de rit, hoe meer puntje je scoort.
Je hebt de mogelijkheid om de controle zelf over te nemen tijdens de rit (vanuit een first person view). Extra gas geven of op 2 wielen rijden, het kan allemaal.

Onderweg duiken her en der verschillende objecten op. Probeer ze allemaal te ontwijken… of crash er eens lekker op los J . Crashen levert helaas niet veel punten op, maar geeft je wel spectaculaire beelden om naar te kijken.

Baan je weg in ‘Screamrider’ over een 20 tal verschillende achtbanen.
Engineer-optie:
Ga zelf aan de slag en bouw de mafste achtbanen. De track, de loopings en andere elementen zijn allen manueel aanpasbaar, zo creëer je zelf de gekste elementen.
Is je achtbaan klaar?  Doe dan eens een testritje…  Je kan deze optie het best vergelijken met een ‘sandbox’ spel.
Demolition-optie:
Lijkt het je wat om eens een virtueel achtbaantreintje te lanceren met een katapult (inclusief inzittenden), dan is deze optie iets voor jouw. Probeer zoveel mogelijk schade aan te richten door je treintje te lanceren richting torenhoge gebouwen en richt zoveel mogelijk schade aan.
Hoe meer schade, hoe meer punten je vergaart.

Hoe meer punten je scoort, des te meer extra’s je kan ontgrendelen.

 

 

Platform: XBOX360, XBOX ONE

 

 

Artikel: Meersman Timothy

Bron: Xbox

Foto: Frontier Developments