De pinguïns uit Sealife Blankenberge hebben een profiel op een datingsite

Op datingwebsite Relatieplanet.be zijn twee wel erg bijzondere profielen opgemerkt. Het gaat om twee Humboldt-pinguïns. Geen uit de hand gelopen grap zo blijkt. De broer en zus uit SEA LIFE Blankenberge zijn de enige singles in het park en zijn dus op zoek naar een date. Met hulp van de dierenverzorgers, waagden beide pinguïns de grote stap en sloten ze zich aan bij de grootste datingwebsite van Vlaanderen op zoek naar hun geliefde. Beiden zijn ze bereid om andere horizonten op te zoeken om de liefde van hun leven te ontmoeten. Om die reden maakten ze hun profiel aan op relatieplanet.be.  De profielen kun je hier bekijken.

Broer en zus

Begin april 2015 werden in SEA LIFE Blankenberge pinguïnbaby’s geboren. In het najaar van 2015 kon het geslacht bepaald worden via een DNA-test. Wanneer ze 2 jaar zijn, zijn ze geslachtsrijp en dan is de combinatie van broer en zus geen evidente combinatie om een koppel voor het leven te vormen.

Peru & Chili

De pinguïns van SEA LIFE Blankenberge zijn Humboldt pinguïns (Spheniscus humboldti) en zijn met uitsterven bedreigd. Ze leven aan de westkust van Zuid-Amerika, bij Peru en Chili. Ze danken hun naam aan de Humboldt stroming, een koudwaterstroom voor de kust, die rijk is aan ansjovis en sardines. Humboldt pinguïns zijn gemiddeld 65 cm groot en wegen tussen de 3 en 5 kg. Ze hebben 2 vederlagen, de buitenste is bedoeld tegen de wind en water terwijl de binnenste bedoeld is als isolatielaag om zichzelf warm te houden.