Plannen Universal Studios Korea liggen terug op tafel

Het lijkt er op dat de oude plannen om een Universal park te bouwen in Korea terug op tafel liggen. De plannen dateren al van 2007, maar belandden door de financiële crisis in de koelkast, nu lijkt er weer nieuw leven in het project te zitten.

Universal Studios Korea is terug actueel nieuws volgens recente berichtgevingen. Het themapark werd oorspronkelijk aangekondigd in 2007 en zou moeten openen in 2012. Maar toen de financiële crisis uitbrak in 2008 werd de opening verschillende malen uitgesteld en zou het park moeten openen in 2014. Later bleek dat veel investeerders zich terugtrokken uit het project en Universal Studios Korea belandde in de koelkast.

Nu is bekend gemaakt dat K-Water, het bedrijf achter het project, een nieuwe groep van investeerders bij elkaar heeft gekregen. Het gaat onder andere over Daewoo Engineering, Dohwa Engineering, China State Construction Engineering Corporation en China Travel Services uit Hong Kong.

Universal Studios Korea zal zich vestigen in Hwaseong wat ongeveer op 65 kilometer ligt van Seoel, de hoofdstad van Zuid-Korea. In de nieuwe plannen wordt gesproken van een investering van meer dan 4 miljard dollar en de nieuwe openingsdatum zou voorzien zijn in 2020.

Concept-art 1

Bovenstaande concept-art behoord tot de oorspronkelijke plannen van 2007. Op de plannen is onder andere te zien dat er een duellerende achtbaan komt, een gelanceerd achtbaan in Hulk-stijl en een Jurassic Park gebied. Waarschijnlijk zullen de 9 jaar oude plannen volledig aangepast en hertekend worden.

Concept-art 2

In de oorspronkelijke plannen zat een pretpark, waterpark, diverse hotels en andere voorzieningen. In de nieuwe plannen zouden ook veel van deze attracties terug te vinden zijn, men spreekt van een “pop concert arena”, hotels, golf resort, winkels, een water park en natuurlijk het pretpark.

Nu de financiële crisis ‘voorbij’ is zijn er weer verschillende grote projecten die gebouwd worden in Zuid-Korea. Zo wordt er momenteel volop gebouwd aan een Legoland pretpark dat moet openen in 2017 en er zijn ook plannen bekend gemaakt dat 20th Century Fox een pretpark wil openen in Zuid-Korea.

 

Bron: newsplusnotes