Hoe schilder je één van de hoogste achtbanen ter wereld?

In Cedar Point, gelegen te Ohio, Amerika is men momenteel bezig met het herschilderen van Top Thrill Dragster. Deze achtbaan werd gebouwd door Intamin Amusement Rides en opende in 2003. Bij de opening van de achtbaan was dit nog de hoogste en snelste achtbaan ter wereld. Dat record werd snel afgenomen toen Six Flags Great Adventure Kingda Ka opende. Dit blijft tot heden de hoogste achtbaan. Maar het snelheidsrecord werd dan weer afgenomen door Formula Rossa in Ferrari World in Abu Dhabi, deze achtbaan haalt een snelheid van maar liefst 240 km/u.

 

Elke achtbaan heeft ongeveer om de zeven jaar een grondige schilderbeurt nodig werd ons verteld, dus ook die hoge recordhouders. Dat dit geen sinecure is staat natuurlijk buiten kijf. Top Thrill Dragster is met haar 128 meter niet meteen een makkelijke achtbaan om even met een laddertje en een emmertje verf te lijf te gaan.

 

Het park huurde voor deze klus het bedrijf Baynum in, een bedrijf dat al heel wat ervaring heeft met het schilderen van achtbanen, maar bij deze achtbaan toch voor een uitdaging kwam te staan.

 

 

Behalve Top Thrill Dragster kreeg ook Raptor een schilderbeurt. Raptor opende in 1994 en werd gebouwd door B&M.  Raptor is een Inverted Coaster en heeft een hoogte van 42 meter. De achtbaan behaalt een snelheid van 92 km/u en is 1155 meter lang. In de achtbaan zitten maar liefst zes inversies verwerkt.

Natuurlijk zijn de schilderwerken maar een klein deeltje van wat Cedar Point in petto heeft voor 2016. De meeste mensen kijken vooral uit naar de opening van Valravn. Dit wordt de hoogste, langste en snelste Dive Coaster ooit gebouwd door B&M. Verder zal deze ook het meest aantal inversies op een Dive Coaster hebben.

De bouw van deze achtbaan verloopt momenteel voorspoedig, men mocht onlangs zelfs het bereiken van het hoogste punt vieren toen men de lifthill vervolledigde.

 

Bron: Baynum, Rcdb

Foto: Cedar Point

Filmpje: Baynum