Nieuw Warner Bros themapark in Abu Dhabi

Tegen 2018 zal er een volledig nieuw Warner Bros themapark gebouwd worden in de Verenigde Arabische Emiraten. Het nieuwe pretpark zal op het Yas Island in Abu Dhabi komen te liggen. De bouw is reeds van start gegaan.

Het Warner Bros themapark op Yas Island (vlak naast het in 2010 geopende Ferrari World Abu Dhabi en het in 2013 geopende Yas Waterworld) werd oorspronkelijk aangekondigd in 2007. Door de financiële crisis in 2008 werden heel wat projecten in de Verenigde Arabische Emiraten uitgesteld. Nu is er echter nieuw leven in het project en zijn de plannen weer uit de koelkast gehaald. Momenteel zijn de voorbereidende grondwerken volop aan de gang en is de nieuwe openingsdatum voorzien in 2018, 6 jaar later dan oorspronkelijk gepland.

 

Het Warner Bros themapark werd ontwikkeld door Aldar Properties en de Abu Dhabi Media Company in het kader van de eerste oorspronkelijke overeenkomsten. Het nieuwe pretpark moet 19 spectaculaire attracties bevatten. Verder zullen er ook hotels en een megabioscoop gebouwd worden. Deze plannen werden bevestigd door Warner Bros. Het pretpark zal volledig indoor gebouwd worden om de ondragelijke temperaturen in de zomer te vermijden. Op de concept-arts kunnen we meerdere achtbanen en verschillende darkrides waarnemen.

 

Het miljarden project wordt gefinancierd door Aldar Properties en de Abu Dhabi Media Company, beide zullen instaan voor 50 procent van de investering. Warner Bros zal de resterende 50 procent voor hun rekening nemen. Sjeik Abdullah Al Nahyan, de VAE minister van buitenlandse zaken, vertelde aan Gulf News in 2007: “We gaan naar een geïntegreerd entertainment en media-infrastructuur die met respect voor onze cultuur en waarden gebouwd zal worden door onze regionale partners uit het hele Midden-Oosten.”

Veel bouwfoto’s zijn er nog niet verschenen van het project, maar via Google Maps kunnen we wel nieuwe activiteiten waarnemen op de toekomstige locatie van het nieuwe themapark. Hieronder kan je enkele screenshots bekijken van de bouwwerf.

 

Met het nieuwe Warner Bros themapark worden de bezienswaardigheden op het Yas Island  interessanter. Op de onderstaande kaart kan je de belangrijkste projecten bekijken. De Yas Mall is een groot winkelcomplex met inclusief een bioscoopgebouw van 20 zalen.

Ferrari World Abu Dhabi is het eerste pretpark van Ferrari met de snelste achtbaan ter wereld. Op het 5,5 kilometer lange Yas Marina Circuit die 1 miljard dollar gekost heeft, worden sinds 2009 de Grote Prijs Formule 1 van Abu Dhabi en een race van de GP Asia Series gereden. Yas Marina is de jachthaven van Yas Island. Naast Ferrari World ligt het Yas Waterpark met verschillende spectaculaire waterglijbanen en de enige Splash Party achtbaan van Vekoma, dit is een achtbaan waarbij de inzittende vanuit de treintjes bezoekers nat proberen te spuiten met waterpistolen. Het gaat voornamelijk over bezoekers die in de buurt van de attractie begeven. De bezoekers op de grond kunnen zich verdedigen met daarvoor voorziene waterpistolen op de begane grond. Verder heb je nog het Yas Hotel, Yas Yacht Club, Southern Marina Community, het Yas Beach, de Yas Plaza Hotels en Yas Links Abu Dhabi.

 

Bron: thebig5hub