Alton Towers tovert Air om naar Galactica

Alton Towers opende in 2002 de flying coaster Air, die gebouwd werd door B&M. De achtbaan geeft je het gevoel te vliegen doordat je onderaan de track hangt. Komend seizoen wil het park de beleving van deze achtbaan een geheel nieuwe dimensie geven, een virtuele dimensie zelfs.

 

Air zal vanaf dit jaar door het leven gaan als Galactica. Het hing al een tijdje in de lucht dat er heel wat ging veranderen aan de achtbaan, maar nu maakte het park eindelijk zelf bekend wat de toekomst zal inhouden voor Galactica.

 

De nieuwe Galactica zal de berijders meenemen op een virtuele ruimtereis, deze zal eenzelfde ervaring moeten leveren als die van Tim Peake, die in december zijn eerste ruimtereis maakte.

Elke berijder krijgt een speciale bril opgezet, door de beelden in de bril zullen de berijders meegenomen worden op hun eerste ruimtereis die hen voert langs de sterren, door wormgaten en onverkende melkwegen doet ontdekken. Door het synchroon lopen van de beelden met de baan zal men het gevoel krijgen in een andere wereld te vertoeven.

Gill Riley, Marketing Director van Alton Towers, vertelt overtuigd te zijn dat Galactica een enorm succes zal worden. Ook ziet hij een enorme toekomst weg gelegd voor de virtuele realiteit bij heel wat andere parken.

 

Galactica wordt de allereerste Flying Coaster ter wereld die deze technologie zal krijgen, toch is dit niet de enige achtbaan met deze toevoeging. In Europa-Park kreeg Alpenexpress Enzian al deze technologie. Vanaf komend seizoen gaat Europa-Park ook Pegasus, de junior achtbaan van het park, voorzien van deze nieuwe technologie.

Enkele statistieken van Galactica.

  • Totale G-kracht: 3.5 G
  • Lengte: 840 meter
  • Ritduur: 189 seconden
  • Maximum snelheid: 75 km/u

 

Ook de zone rond Galactica krijgt een update, zo zal de shop, naast de achtbaan omgebouwd worden tot Rollercoaster restaurant.

Het zal nog steeds mogelijk zijn om de achtbaan te beleven op de oude wijze, zonder VR bril. Galactica zal in April openen.

 

Bron en foto’s: Alton Towers