Eerste onride van Rollercoaster Formula 1 in Energylandia

Het Poolse pretpark Energylandia heeft de eerste geanimeerde onride van de nieuwe Formule 1 achtbaan op haar Facebook pagina geplaatst. De nieuwe achtbaan wordt een Vekoma Launch Coaster met de nieuwe generatie treinen die meer comfort en vrijheid bieden aan de inzittende.

In de geanimeerde video kunnen we voor het eerst bewegende beelden van die nieuwe achtbaan bekijken. Op de website van Energylandia pakt het park uit met een mooi afgeronde snelheid van 100km/u en vergelijken ze de achtbaan met Blue fire in Europa-Park. Rollercoaster Formula 1 zal echter een snelheid behalen van 80km/u en zal 25 meter hoog worden. De achtbaan van een halve kilometer lang zal starten met een launch en vervolgens drie inversies krijgen.

Op de video kunnen we zien dat de treinen 5 rijen hebben waar telkens 4 personen naast elkaar kunnen zitten, goed voor 20 rijders per trein. Vekoma heeft echter laten weten dat het treinen zullen worden met 4 bakjes. Per bakje zijn er 2 rijen van 2 personen goed dus voor 16 per volledige trein. De nieuwe treinen worden dus 2-seaters en geen 4-seaters.

 

Rollercoaster Formula 1 wordt al de 7de achtbaan van het park in amper drie jaar tijd. Het zeer jonge pretpark opende de deuren op 14 juli 2014 met drie achtbanen. Het waren vooral achtbanen voor de kleinste onder ons met een Big Apple en een kleine achtbaan van de SBF Visa Group.  Voor de families stond er naast alle gewone attracties in het park ook een Wilde Muis achtbaan, eveneens van SBF Visa Group. In 2015 opende het park opnieuw 3 nieuwe achtbanen en deze keer gingen ze de ruigere kant op. Energylandia ging aankloppen bij Vekoma en kon een mooie deal sluiten met de bestelling van de drie nieuwe achtbanen. Een Junior Coaster “Energuś Roller Coaster” werd toegevoegd aan het aanbod. Er kwam een Suspended Family Coaster “Dragon Roller Coaster” welke een kloon is van Orkanen in Djurs Sommerland en gethematiseerd werd naar draken. Op 12 september opende de tot nog toe spectaculairste achtbaan van het park, een Suspended Looping Coaster “Roller Coaster Mayan” met nieuwe Vekoma treinen zonder vervelende schouderbeugels. In 2016 zal er dus opnieuw een grote achtbaan van Vekoma gebouwd worden die perfect zal passen bij de mensen die van thrill coasters houden.

Maar nog voor deze nieuwe launch coaster gebouwd is, heeft het park ook al bekend gemaakt dat men een nieuwe houten achtbaan heeft gekocht bij Great Coasters International. Wanneer die juist zal openen is nog niet bekend gemaakt, maar men vermoed dat deze gepland staat voor 2017.

 

Bronnen: Vekoma, rcdb, Energylandia

Foto: Energylandia

Video: Energylandia