Sfeerverslag: Fort Fear 31/10/2015

Het is weer die tijd van het jaar. Die tijd wanneer het engste der wezen naar buiten komen. Halloween is elke jaar een top periode voor de parken. En natuurlijk ook voor de fans. Voor mij persoonlijk is Fort Fear in het Duitse Fort Fun de topper qua Halloween gebeuren. Na een bezoekje in 2012,2013 en 2014 is dit een kleine traditie geworden tussen Bob en mij, en ook voor 2015 is dat niet anders.

Zeer vroeg pikte ik Bob en Christophe op en vertrokken we richting Bestwig. Na een ritje van 4 uur, kwamen we omstreeks 11.30 aan in het park.

Eens in het park aangekomen trokken we meteen richting de infobalie voor het maken van onze abonnementen. Onderweg kwamen we al meteen Jonathan, Bert, Koen en Evert tegen. Want voor de eerste keer sinds 2012 was onze groep eens groter dan 3. We waren nog maar net samen toen Stijn aankwam. We waren eindelijk voltallig.

Eerste halte, de Rapid Rio Grande. Welke dit jaar een opfris beurt kreeg. En die opknapbeurt ziet er prachtig uit. Ook de komst van een lama verblijf geeft een leuke extra aan de rit.

Op naar de nieuwe attractie FoxDome. Wat een leuke shooter is dit. Hopelijke biedt de nieuwe attractie voor 2016 dezelfde leuke ervaring.

Een ritje in het reuzenrad mag zeker niet ontbreken. Wat een prachtig zicht geeft dit toch weer.

De parkshow op de parktrein gaat van start. Net optijd dus om deze mee te pikken. De eerste keer op al die jaren dat we hem doen, en meteen ook de laatste. Gelukkig konden we nog meezingen met de muziek. Wat toch voor een beetje ambiance zorgde.

Vlug onze tickets voor de spookhuizen gaan bemachtigen. Helaas was Dämon Xtrem al uitverkocht via online verkoop. De sfeer was eventjes op een laag pitje hierdoor. Gelukkig konden we de andere spookhuizen wel doen.

Een ritje op de topspin Yukan Raft zal de sfeer wel verbeteren.

En ook een ritje op de achtbaan speedsnake maakt het een beetje beter.

Toen was het tijd voor ons eerste spookhuis. Fort Fear werkt met tijdperiodes bij het aankopen van een ticketje. Jackies Nirvana speelt zich af in de wachtrij van Devils Mine. En wat hebben ze er iets leuks van gemaakt. Halfweg stond er zelf een acteur op de balustrade van de wachtrij. En dat zag ik niet aankomen, tot groot jolijt van de andere.

Tijd voor de Halloween show. Jammer genoeg viel die wat tegen.

Ach, trapper slider in het donker zal wel veel goed maken.

En ook de round-up met een stevige beat Darkraver is zeker de moeite.

Donker, eindelijk kan de Halloween sfeer starten.

Het gratis spookhuis TRAUMAtisiert is er al bij sinds 2012 en blijft elke jaar de moeite. Vooral lachen met hoe andere verschieten is echt fantastisch. Tot je zelf verschiet natuurlijk.

Maar het hoogtepunt is toch een tocht door het donker. Nee, niet het gelijknamig liedje, maar een donker pad in en donker bos vol met grimmige Halloween figuren. Zelf een vliegende heks boven je hoofd ontbreekt niet.  Wat een prachtige scare is dat.

Het was zo druk in het park dat we geen attracties meer deden, maar een bis nummer op het gratis spookhuis TRAUMAtisiert kan niet ontbreken.

Vlug nog iets eten, en met wat acteurs op de foto en dan richting huis. Na een ritje van 5 uur, waarbij we onderweg verkeerd gereden zijn en in slaap gevallen zijn in de wagen op de parking waren we blij om terug thuis te zijn.

 

Sfeerverslag: Maarten

Foto’s:  Bob van Dyck