Movie Park Germany blijft op succeskoers

Bezoekerscijfers liggen op het niveau van afgelopen jaar/ voorbereidingen voor jubileumseizoen 2016 zijn in volle gang

 

(Bottrop-Kirchhellen, 25 november 2015) Dit jaar heeft Movie Park Germany het bezoekersaantal uit 2014 geëvenaard en kon daarmee zijn succeskoers in 2015 voortzetten. “Vooral in de Paas- en herfstvakantie is het weer ons niet zo gunstig gezind geweest. Ook de weersomstandigheden met extreme hitte en onweer- dreigingen in de zomer waren niet bevorderlijk”, aldus directeur Thorsten Backhaus. “Daarom zijn we blij dat we de cijfers van vorig jaar hebben kunnen vasthouden.” De uitstekende resultaten tonen aan dat de park zich in de goede richting ontwikkelt.

Een belangrijke bijdrage aan het succes van het  park werd vooral geleverd door Movie Park Holidays, de eigen reisorganisatie van het attractiepark. In 2015 lag het aantal overnachtingen meer dan 20 procent hoger dan in het jaar daarvoor. In 2014 wist Movie Park Holidays ook al een groei van 20 procent te behalen. Nu is er dus  opnieuw een aanzienlijke toename van het aantal boekingen geconstateerd. “Hierdoor wordt duidelijk dat Movie Park Germany niet langer alleen een klassieke dagtochten bestemming is. Langzaam groeien we uit tot een bestemming voor meerdere dagen”, vult de directeur aan. Sinds de oprichting in 2012 heeft Movie Park Holidays zijn netwerk van partnerhotels in de omgeving  tot meer dan 40 uitgebreid.

Trekpleisters waren ook de vele nieuwigheden in 2015. Zo konden de parkbezoekers dit jaar de Minions als bewoners in Movie Park begroeten. Er waren nieuwe en vernieuwde shows en verbeteringen op het gebied van de gastenservice, zoals bijvoorbeeld gratis wifi voor alle bezoekers. Het ‘Halloween Horror Feest’, Europa’s grootste Halloween-evenement in deze vorm was dankzij de twee nieuwe horrorlabyrinten ‘Evil Dead’ en ‘The Slaughterhouse’ en twee nieuwe shows weer een enorme publiekstrekker.

Het seizoen 2015 is nog maar net voorbij, maar onze focus is al weer gericht op 2016. “In de winter is er tijd voor veel onderhoud, tijdrovende controles en reparaties”, zegt Thorsten Backhaus. De grootste klus wordt ongetwijfeld de reparatie van Duitslands eerste houten achtbaan ‘The Bandit’. Grote delen zullen helemaal vernieuwd worden. “Sinds 2012 zijn delen van het baantraject al gaandeweg vervangen om het comfort voor onze gasten te verhogen. Deze winter gaan we meer dan 200 meter rails in twee bochten vervangen. Tot nu toe is dit het grootste gedeelte dat we vernieuwen.”

Maar voor het seizoen 2016 staan er ook nog een nieuwtjes op het programma. Welke dat precies zijn, wil directeur Thorsten Backhaus nog niet verklappen. Over één highlight wil hij wel iets kwijt: “We zijn erg blij dat we  in het komende jaar samen met onze gasten ons 20-jarige jubileum kunnen vieren.”

 

Bron: Movie Park Germany

Foto: Themeparkfreaks