Burgers’ Zoo opent volledig vernieuwd restaurant

Het Park Restaurant van het Arnhemse dierenpark heeft complete metamorfose gekregen met als kernwoorden ‘ambachtelijk, duidelijk en gastvrij’

Koninklijke Burgers’ Zoo heeft in de maand november 2015 met man en macht het bestaande Park Restaurant volledig verbouwd en gerestyled. In het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 december 2015 is het compleet vernieuwde restaurant officieel geopend voor de bezoekers van het Arnhemse dierenpark. Niet alleen heeft het nieuwe Park Restaurant een frisse, eigentijdse uitstraling gekregen, maar ook is de logistiek, de akoestiek, de sfeer en het comfort voor de gasten sterk verbeterd. Sleutelwoorden in het nieuwe horecaconcept zijn ‘ambachtelijk, duidelijk en gastvrij’.

Ambachtelijke producten met een verhaal Het horecateam van Burgers’ Zoo kiest in het nieuwe concept voor ambachtelijke producten met een duidelijk verhaal. Zo is het vlees van de hotdogs en curryworsten bijvoorbeeld afkomstig van Beemsterlant-varkens en heeft het Arnhemse dierenpark in samenwerking met de huisslager een heel eigen recept voor de curryworsten samengesteld. In het nieuwe restaurant schenkt de horeca biologische Fair Trade-koffie van Peeze, waarvan een deel van de opbrengst naar koffieboeren in ontwikkelingslanden gaat. Het brood en bijvoorbeeld ook de appeltaart worden geleverd door broodspecialist Vlaamsch Broodhuys. Deze voorbeelden vormen slechts een greep uit de diverse weloverwogen keuzes die zijn gemaakt bij de samenstelling van het horeca-assortiment.

 

Duidelijk en gastvrij

De logistiek en de communicatie-uitingen in het restaurant zijn compleet veranderd: alle bestaande ‘counters’ zijn eerst verwijderd en zelfs de vloer is volledig vernieuwd. Achter de nieuwe logistiek zit een helder verhaal met duidelijkheid voor de gast als voornaamste uitgangspunt. In de nieuwe communicatiestijl werkt het horecateam met veel afbeeldingen en zo min mogelijk tekst. De frisse huisstijl zorgt voor een rustige, strakke presentatie en maakt in één oogopslag duidelijk waar de gast bepaalde gerechten en dranken kan ontdekken. Daarnaast is veel aandacht besteed aan de sfeer, het comfort en de akoestiek: een klant moet zich al direct bij binnenkomst welkom en gastvrij onthaald voelen. Deze gastvrijheid schuilt onder andere in vormgeving en comfort, maar ook in het gedrag van de horecamedewerkers.