Bouwwerken begonnen voor nieuwe attracties Nigloland

In juni maakte Nigloland bekend dat er  twee vrije val torens zou toevoegd worden aan het attractie aanbod In 2016. Er komt op deze manier eentje voor de grote thrillseekers en eentje voor de kleinere. De eerste bouwwerken gingen onlangs van start, vlak bij het spookhuis.

Het park is volop bezig met boorwerken voor de funderingen, waarop de attracties zullen komen. Er zullen voor de grootste toren maar liefst tien boorputten gemaakt worden van acht meter diep, later komt hierop een betonnen fundering te liggen van bijna 12 meter breed en 2.50 meter dik, hierop wordt de toren later bevestigd. De toren wordt bevestigd met vier verankeringen. De verankeringstaven en betonnen fundering wegen samen maar liefst 600 ton.

 

De kleinste toren arriveerde ondertussen in het park, deze zal dan ook snel recht gezet worden.

 

Op het nieuwe parkplan kan je de attracties al terug vinden.

 

Tour des Petits Fantômes wordt een torentje voor de kleinste bezoekers. Het torentje zal gebouwd worden door Zierer en wordt 11 meter hoog. Vergelijkbare torentjes kan je terugvinden in de Plopsa parken.

Donjon de l’Extrême wordt een 100 meter hoge vrije val toren, voor de echte durvers die een val zullen maken tegen 100 km/h. Deze zal gebouwd worden door het Australische Funtime. In deze toren zullen per rit 24 bezoekers kunnen plaatsnemen. Funtime kennen we bij ons het best als de bouwer van Rox Flyer en Mega Mindy Flyer in de Plopsa parken.

 

Bron: Parktrips

Foto’s: nigloland