Bizarre parken: Crocosaurus Cove

In dit nieuwe artikel van onze bizarre parken reeks krijg je geen pretpark voorgeschoteld maar een zoo voor echte waaghalzen. Een zoo volledig in het teken van Australische reptielen, een zoo met enkele van de grootste zoutwater krokodillen ter wereld. Welkom in Crocosaurus Cove in Darwin City Australië.

In dit reptielenhuis van wel 3 verdiepingen kom je zo’n 70 verschillende reptielensoorten tegen. En daarnaast zijn er verschillende activiteiten uit te voeren in deze zoo. Zo kan je alles over krokodillen leren in het krokodillen museum. Want wat is nu het verschil tussen en krokodil en een alligator?

Gelukkig vind je ook minder enge dieren terug in het park, het schildpadden heiligdom is de perfecte plaats om eventjes te ontsnappen aan al die monsterachtige reptielen. Hier vind je het grootste zoetwater schildpad van Australië.

Terug naar de actie, want in dit park kan je kleine krokodillen zelf eten geven. Jij staat op een platform boven de zwemvijver van de kleine krokodillen. In je handen een vishengel met daaraan wat lekkers voor de kleintjes onder je. It’s feeding time.

De grotere exemplaren kan je niet zelf voederen, maar je kunt het wel bekijken. Achter een groot glasraam kan je zien hoe krachtig de kaken van een krokodil zijn. En hoe hij zijn prooi, die de verzorgers hem geven, verscheurt en opeet.

Eigenlijk is niet voederen niet echt correct, want in de VIP ervaring kan je wel een grote krokodil zelf voederen. De VIP ervaring is een 1h 30 min durende rondleiding met gids doorheen het park, en dus een uniek voeder event.

Ook aanwezig in het gebouw is een aquarium met de beroemde Australische Barramundi vis. En vergeet de reptielen niet te bezoeken, alle hagedissen, slangen en kikkers wachten op jou.

En als dat niet voldoende is voor een leuk dagje uit kan je ook nog eens een baby krokodil vasthouden en mee op de foto gaan. Als ze klein zijn, zijn ze niet zo gevaarlijk en voornamelijk zeer schattig.

Maar dit park gaat nog veel verder. Want je kunt ook zwemmen met de krokodillen. Hiervoor zijn er 2 opties, de gevaarlijke en de niet zo gevaarlijke variant. De niet zo gevaarlijke variant is een zwembad met glazen ramen onder het water, wanneer je duikt zie je dus de dieren achter het glazen raam. Een zelfde ervaring vind je terug in Centerparcs maar dan met kleine vissen.

Maar de gevaarlijkste versie The cage of Death is wel echt de moeite. Maar alleen voor de echte waaghals. Je moet immers in een koker gevuld met water gaan. Vervolgend word deze vanboven afgesloten. Wees gerust de koker is niet volledig gevuld met water. Daarna word de koker in het water gelaten, tussen de krokodillen. Een unieke ervaring. Om de aandacht van de krokodillen te trekken moet je zoveel mogelijk lawaai maken in de koker.

Hieronder kan je nog een filmpje zien van deze Cage of Death.

 

Artikel: Maarten Busschots

Bron: Crocosaurus Cove

Foto’s: Crocosaurus Cove