Vrijwilligers gezocht voor Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor uiteenlopende natuurbeschermingsprojecten. Uitvalsbasis is de Vriendenkraal in het Safaripark van waaruit de activiteiten ook plaatsvinden. Op zondag 29 november is er een informatiebijeenkomst in Safaripark Beekse Bergen.

In Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek zijn iedere dag vrijwilligers actief om geld in te zamelen voor diverse natuurbeschermingsprojecten. In de Vriendenkraal verschaffen de vrijwilligers informatie aan bezoekers over de vele bijzondere dieren op het park en de verschillende projecten die ondersteund worden door de Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen & Dierenrijk.

Dit gebeurt aan de hand van een grote verzameling bijzondere en zeldzame voorwerpen, die in de Vriendenkraal tentoongesteld staan. Denk hierbij aan huiden, schedels, de tong van een leeuw, opgezette dieren enzovoort.

Gratis opleiding

Vrijwilligers krijgen een gratis opleiding, zodat zij goed voorbereid aan de slag kunnen. Iedereen die ouder is dan 18 jaar, de Nederlandse taal beheerst en enthousiast is kan vrijwilliger worden in Safaripark Beekse Bergen.

Een vrijwilliger is minimaal vier halve dagen per maand beschikbaar, werktijden zijn altijd in overleg en worden in een rooster vastgelegd. Na het voltooien van de opleiding ontvangen de vrijwilligers een diploma.

Informatiebijeenkomst

De opleiding bestaat uit zes cursusbijeenkomsten die ieder ongeveer vier uur duren. De opleiding start in januari 2016. Op zondag 29 november is er een informatiebijeenkomst in Safaripark Beekse Bergen. Voor aanmelding of meer informatie: vriendensafari@gmail.com

 

Bron en foto: .Safaripark Beekse Bergen