Phantasialand pakt Taron uit: nieuwe achtbaan wordt klaargemaakt voor testritten

De track van Taron werd van zijn beschermende folie vrijgesteld. De nieuwe achtbaan in Phantasialand is nu in zijn volle glorie te bewonderen.

 

taron-phantasialand-ohne-folie-620x350

Circa 30 kilometer folie omwikkelde de rails van de nieuwe achtbaan Taron in Phantasialand. Waarom, verklaarde Phantasialand aan een officieel tijdschrift: “Bij de thematisering van Taron wordt er veel beton en kleur gebruikt. Het kan dan snel gebeuren dat er iets op de gevoelige oppervlakken valt en beschadigd kan raken. Om werkelijk elke centimeter van de nieuwe multi-launch coaster te beschermen moet er héél veel folie worden gebruikt.”

 

 

Vrij van folie, glanst er nu meer dan een kilometer zwarte rails in Phantasialand. Taron wordt onderdeel van het nieuwe themagebied ‘Klugheim’ en zal heel wat records breken. Het wordt de langste multi-launch coaster ter wereld en zal de meest intensieve launch hebben.

Nu Taron volledig vrijgemaakt is, kan de eerste testrit plaatsvinden. Het is echter nog niet geweten wanneer deze daadwerkelijk zal plaatsvinden. Voorlopig is het ook nog niet zeker wanneer Taron open zal gaan voor het publiek.

 

Bron:parkerlebnis.de