Vekoma ontwikkeld volledig nieuw treintype voor Energylandia

Energylandia, een pretpark gelegen in Zator Polen, opende zijn deuren in 2014. Toen met maar 3 achtbanen: Mars Roller Coaster, een familiebaan en Viking Roller Coaster, een draaiende achtbaan, beide van de SBF Visa Groep en ook nog een Big Apple achtbaan.

Amper 1 jaar na opening voegt het park maar liefst 3 nieuwe achtbanen toe aan het aanbod. Alle 3 de banen zijn van Vekoma. Dragon Roller Coaster is een hangende familie achtbaan, Energuś Roller Coaster een junior achtbaan en Roller Coaster Mayan een hangende looping achtbaan.

Dat het park graag met Vekoma werkt is wel duidelijk en dat blijkt ook uit de toekomstplannen van het park. Want voor 2016 komt er een nieuwe achtbaan van Vekoma bij. Deze nieuwe achtbaan ‘Formula 1’ is een nieuwe generatie van gelanceerde Vekoma achtbanen. Speciaal hiervoor werd ook een nieuw treintje ontwikkeld. De nieuwe MK1101 treintjes zijn tevens de nieuwe generatie treintjes voor de megacoasters van Vekoma.

De nieuwe achtbaantrein zal in Formula 1 een traject afleggen van 500 m lang, zal een snelheid van 80km/u halen en zal doorheen 3 inversies gaan waaronder een 25m hoge looping.

Bron: Wonderworldweb