Pairi Daiza beleefde in 2015 een zeer mooi seizoen

In de loop van het seizoen 2015, dat vorige week werd afgesloten, heeft Pairi Daiza 1.767.000 bezoekers ontvangen, tegenover 1.390.000 in 2014. De maanden september, oktober en november hebben dus grotendeels de trend gevolgd die al werd aangekondigd eind augustus (+24%).

De directie van Pairi Daiza noemt deze cijfers het resultaat van de blijvende verfraaiing van het park, van de vele geboortes (zeker die van het olifantje Nang Faa) maar vooral van het uitzonderlijk mooie weer dat het jaar 2015  gekenmerkt heeft en dat resulteerde in een stijging van de bezoekersaantallen in zowat alle outdoor toeristische attracties in ons land.

Eric Domb: « We hebben er een mooi seizoen 2015 op zitten. We bedanken onze bezoekers zonder dewelke de ontwikkeling van Pairi Daiza, dat het zonder werkingssubsidies moet stellen, niet mogelijk zou zijn. Deze cijfers zijn voor ons een aanmoediging om volop te investeren in het seizoen 2016 met de lancering van verschillende nieuwe projecten. Deze zullen zeker niet allemaal tot doel hebben winst te maken, ik denk met name aan de projecten van de Pairi Daiza Foundation, die al in 2015 zijn opgestart: de herintroductie van monniksgieren in het zuiden van Frankrijk, de opvang van circusolifanten en de zoektocht naar  een  vaccin tegen het herpesvirus dat dodelijk is voor jonge olifantjes. »

 Pairi Daiza heropent de deuren op 26 maart.