Bush Gardens onthult meer details over Cobra’s Curse

Bush Gardens gaf meer details vrij over Cobra’s Curse, de nieuwe spinning coaster die opent in 2016. Op de IAAPA-beurs in Orlando werd een gedetailleerde maquette onthuld op de stand van Mack Rides. Deze achtbaan zal uniek zijn in de wereld. Het wordt een familiaal getinte achtbaan met karretjes die vrij kunnen spinnen.

“Bush Gardens is de Thrill-leider van Florida,” vertelt Brian Morros, de creative attraction designer van het park. “Met Cobra’s Curse breiden wij het aanbod aan familieattracties uit. De draaibewegingen in alle richtingen zullen onze bezoekers heel wat pret bieden.”

 

Extra details van de achtbaan:

 

  1. Een uniek element van Cobra’s Curse zal een buitenwaarts gebankte bocht zijn. Door deze banking zullen de berijders vlakbij de kaken van een 25 meter hoog beeld van King Venymyss, de koning der slangen, komen.
  2. In plaats van een traditionele kettinglifthill wordt elk bakje verticaal omhoog gebracht door een liftsysteem. Deze brengt de bakjes tot op een hoogte van 22 meter, bovenaan een oude tempel.
  3. Tijdens de drie en half minuten durende rit, behaal je een snelheid van 65 km/h. De karretjes zullen in twee delen voorwaarts en achterwaarts draaien om nadien vrij rond te spinnen.
  4. De berijders zullen tijdens elk ritje een andere ervaring krijgen. Naargelang de gewichtsverdeling zullen de bakjes anders spinnen.
  5. De attractie zal gethematiseerd worden naar een moderne opgravingssite in Egypte, waar archeologen de legendarische tempel van de Slangenkoning bloot leggen, ‘Venymuss.’ De wachtrij zal airconditioning bevatten, wat een welkome afkoeling zal zijn voor de Egyptische hitte.