Nieuwe achtbaan voor Beech Bend Park

Beech Bend Park is een pretpark, camping en racecircuit in Warren Country, in de staat Kentucky in Amerika. Het park liet weten dat er een nieuwe familieachtbaan gebouwd zou worden in 2016.

De nieuwe achtbaan, die gebouwd zou worden door de Italiaanse bouwer SBF Visa, zal een draaiende achtbaan worden. De nieuwste aanwinst krijgt de toepasselijke naam “Spinning Out” mee. De baan zal een treintje met 4 karretjes bevatten voor een totaal van 16 personen per rit. De baan zal gebouwd worden op de plaats waar voordien ‘The Dragon Coaster’ stond.

Oorspronkelijk was het park een picknickplaats. In de jaren 40 kocht Charles Garvin de gronden op en installeerde er elk jaar een andere activiteit. Ponyritjes, een danszaal, bowling, zwembad, … elk jaar kwam er iets bij. Na WO II startte Garvin met het toevoegen van mechanische attracties. Ook de racebaan zag toen het levenslicht.

Jaren later werd alles door Dallas en Alfreda Jones opgeknapt. Ze heropenden het racecircuit en enkele jaren daarna renoveerde ze de camping en het zwembad. Geleidelijk aan investeerden ze verder in nieuwe attracties. Het park telt ondertussen 3 coasters en verschillende andere attracties.

Bron : Wonderworldweb

Foto: Beech Bend Park