Disneyland Railroad wordt milieuvriendelijker

Disneyland Parijs wil de klassieke stoomtrein in het park veiliger en milieuvriendelijker maken. De Disneyland Railroad ondergaat sinds eind augustus een renovatie die maar liefst 10 maanden zal duren.

Daarbij wordt er gekeken naar het houtwerk, ijzerwerk, dakbedekking, schilderwerk en waterbestendigheid. De wachtrijen, trappenhuizen, looproutes, wegwijzers, brandmeldinstallaties en omroepinstallaties worden vernieuwd. In het Main Street Station komt een groter balkon, zo zal er meer plaats zijn voor seizoensgebonden thematisatie. De bestaande vloertegels zullen vervangen worden door sierbestrating.

Het milieu is zeer belangrijk voor Disneyland. In alle treinstations worden speciale systemen geïnstalleerd die schadelijke vloeistoffen uit de locomotieven halen. Voor de rest komen er ook nog milieuvriendelijke lampen.

Voor de 10 maanden durende renovatie werkt Walt Disney Imagineering samen met de afdelingen Entertainment, Inkoop, Operations en Onderhoud. In april zullen alle stations weer openen en rijden de treinen weer. De renovatie van Main Street Station zal duren tot en met het zomerseizoen.

Bron: Looopings