Walygator Parc verwelkomt in de toekomst een Piratenzone

Het Franse pretpark “Walygator Parc”, gelegen nabij de stad Metz,  zet in 2016 ook in op de verdere thematisatie van het park. Het park begon 2 jaar geleden aan een volledige vernieuwing van hun thematisatie. Het eerste parkdeel dat werd aangepast was “de ruimtezone”, de plaats waar de attractie “G-Lock” werd gebouwd (een Air-Racer).

Dit jaar werd een volledige “Dinozone” ontwikkeld rondom de “rapid river”.

Volgend jaar is het de beurt aan het stationsgebouw van de achtbaan “The Monster”, een indrukwekkende achtbaan van bouwer B&M. Op de concepttekeningen kunnen we zien dat dit alvast geen kale bedoening zal worden.

De B&M achtbaan zal samen met enkele andere attracties opgenomen worden in een heuse piratenzone. Ook de attractie “Krinoline” zal een piratenkleedje krijgen. Verder wordt het schommelschip naar deze zone verplaatst, waardoor de Big Apple Family Coaster verplaatst zal worden naar een andere locatie.

Ook de houten achtbaan “Anaconda” krijgt een volledig nieuwe toegang. Dit seizoen bleef deze echter enkele maanden gesloten door problemen, maar de concept-tekeningen geven weer hoop op een heropening. Welke bijkomende toevoegingen er aan deze baan zullen gebeuren is vooralsnog niet geweten.

Voor het aankleden van deze zone wordt een beroep gedaan op het in Nederland gevestigde bedrijf Jora Vision, dat de laatste jaren vooral bekend werd door de vele spookhuizen dat het ontwikkelde.

 

Foto’s: Waly.Biz