Ankapark: Nieuw pretpark met 14 achtbanen

In Turkije wordt er momenteel gebouwd aan een nieuw pretpark. Ankapark wordt het grootste pretpark van het land en het is gelegen nabij de hoofdstad Ankara. Er komen in het park maar liefst 14 achtbanen waardoor het park meteen het grootste achtbaanaanbod krijgt van heel Azië. Nog nooit eerder in de wereld opende een nieuw pretpark met zoveel achtbanen.

 

Het gehele project zal gigantisch groot worden en heeft een oppervlakte van 1.200.000 vierkante meter. Hierin is een groot openluchtgedeelte, maar er komen ook veel overdekte zones. Ankapark zal werk bieden aan 1217 mensen en men verwacht minstens 10 miljoen bezoekers per jaar te lokken. Deze zullen afkomstig zijn uit Ankara zelf waar 5 miljoen mensen wonen en de vele toeristen die er elk jaar op bezoek komen.

 

Een overzicht van de achtbanen:

De blikvanger van het park wordt ongetwijfeld de Looping coaster van Intamin. De achtbaan haalt een snelheid van 85 kilometer per uur en heeft een hoogte van 33 meter. Tijdens de rit van 875 meter gaan de bezoekers wel 10 keer overkop.

1

Een andere spectaculair ogende achtbaan wordt de Volare van Zamperla. De achtbaan is een zogenaamde Flying Coaster waarbij de bezoekers in de bakjes liggen in plaats van zitten. Tijdens de rit zullen de bakjes een snelheid behalen van 41,4km/u en de bezoekers gaan 2 keer overkop. De achtbaan is 391 meter lang en 15,2 meter hoog. De optakeling van de trein gebeurt via een speciale Spiraallift. Hieronder een foto van een gelijkaardige achtbaan.

15

Zamperla zal ook een Air Force Suspended Coaster bouwen met een custom lay-out. De foto hieronder is van een gelijkaardige coaster.

3

De Tower Coaster van SBF Visa Groep heeft een verticale lifthill met een drop die steiler zal gaan dan 90°. Na de first drop volgt een looping.

4

Het park zal ook een Spinning Wilde Muis achtbaan krijgen. Deze zal gebouwd worden door Levent Lunapark. De achtbaan zal een snelheid van 46,8 km/u behalen tijdens de rit van 420 meter lang.

5

Interpark zal een Wild Wind achtbaan bouwen. Tijdens deze korte rit van 200 meter krijgen de bezoekers 1 inversie te verwerken, namelijk een sidewinder. De achtbaan heeft een hoogte van 10,1 meter.

6

Het Chinese Beijing Shibaolai Amusement Equipment zal voor 2 achtbanen zorgen in het park. De eerste wordt een Magic Roller Coaster van 46,2 meter hoog en zal 2 inversies tellen. De rit van 180 meter start met een verticale lifthill gevolgd door een Sky Loop. Hieronder een foto van een gelijkaardig achtbaan. Het model in Turkije zal groen worden.

7

De andere achtbaan van Beijing Shibaolai Amusement Equipment wordt een Space Trip coaster.

8

Zierer zal het park voorzien van een Force 190 coaster. De foto hieronder is van een gelijkaardige coaster.

9

Er komt ook nog een Big Apple

10

Een familie coaster van L&T Systems

11

Een vermoedelijke Spinning Coaster van de SBF Visa Group

12

Er is ook bevestigd dat het park een Jet Rescue kloon zal krijgen. Dit is motorboot achtbaan van Intamin die een snelheid van 70km/u behaald.

13

Verder is nog een achtbaan in opbouw waar zo goed als niets is van geweten. Het enige wat geweten is, is dat deze spannend zal zijn.

 

Intamin zal ook nog een voor een Hyper Slash zorgen. Het is nog niet bekend hoe die er gaat uit zien maar de funderingen zijn al gelegd. De enige Intamin Hypersplash die tot nu toe gebouwd is, is Pilgrims Plunge in Holiday World (zie foto hier onder).

14

 

Foto’s van de opbouw:

 

Filmpjes over het park kan u hier bekijken:

 

 

 

Bron: emlakkulisi, Ankapark, themeparkreview, rcdb

Foto’s: Themeparkreview, rcdb, themepark, Ankapark