Release van Rollercoaster Tycoon World uitgesteld naar 2016

De release van het PC-spel Rollercoaster Tycoon World, de nieuwe telg van de reeks, zal worden uitgesteld naar 2016. Onlangs werd de Beta versie van het spel beschikbaar gesteld aan de spelers die het spel al hadden gepre-ordered op het spelplatform Steam.

De reden waarom de releasedatum is uitgesteld, zou meerdere oorzaken hebben. De personen die deze beta-versie eerder probeerden, konden al hun reacties doorsturen naar de ontwikkelaar. Uit deze reacties blijkt dat heel wat spelers struikelen over het nieuwe systeem om de achtbanen te bouwen in het spel. Heel wat spelers willen uiteraard, net zoals in de vorige edities van deze spelreeks, reeds gebouwde actbanen plaatsen in hun park in plaats van steeds van nul te beginnen. Dit zal herbekeken worden en de nodige aanpassingen zullen plaatsvinden.

Ook ergerden heel wat spelers zich aan het feit dat het systeem niet altijd even nauwkeurig de zwaartekracht berekende. De achtbaan-treintjes ontspoorden nogal vrij snel volgens sommigen. Ook dit zal worden herbekeken.
Een ander hekelpunt zijn de hekjes in het spel. Het plaatsen van die hekjes, blijkt niet altijd even vlot te verlopen.

De 2de Beta was normaal gezien in november gepland, maar deze zal dus opschuiven naar december.

Wij zijn er van overtuigd dat de ontwikkelaar, deze kleine hick ups wel weet weg te werken en zijn alvast razend benieuwd naar het volledige spel. Het is natuurlijk niet ideaal dat we alweer wat langer op deze langverwachte titel moeten wachten, maar liever een deftig spel, dan een slecht afgewerkt spel.

Voor meer informatie over deze spel-reeks, verwijzen we u graag door naar ons vorig artikel.

 

Bron: PCgamer