Eerste trackdelen van nieuwe attractie in Walibi zijn klaar

De eerste trackdelen van een wereldprimeur voor Walibi Belgium zijn af en liggen opgeslagen in de hallen van staalconstructiebedrijf CSM in Hamont-Achel (Limburg). De nieuwe attractie wordt de eerste gelanceerde waterachtbaan ter wereld en zal maar liefst 3 lanceringen bevatten.

Staalconstructiebedrijf CSM bouwt de achtbaanonderdelen in opdracht van het Duitse Mack Rides, die instaat voor het ontwerp van de attractie. De waterachtbaan die een topsnelheid van 100km/u zal bereiken en 45 meter hoog wordt, zal 600 ton staal bevatten. De bedoeling is dat de attractie opent in mei van 2016.

De waterachtbaan waarvan de naam nog niet bekend is, zal de snelste en hoogste achtbaan van België worden en verslaat daarmee Anubis (Plopsaland De Panne) die 90km/u gaat en Psyké Underground (Walibi Belgium) die 42 meter hoog is. Ook zal de attractie de eerste achtbaan van de Benelux worden met meerdere lanceringen. De waterachtbaan zal nog steiler worden dan de pas geopende Dive Coaster Baron 1898 in de Efteling. De totale investering bedraagt ruim 8,5 miljoen euro.

 

De volledige bouw van de attractie kunt u hier volgen.

 

Foto’s: hbvl