Laatste hand wordt gelegd aan dino spektakel in Burger’s Zoo

Koninklijke Burgers’ Zoo organiseert van zaterdag 10 oktober tot en met zondag 1 november 2015 elke avond tot 21.00 uur ‘Dino’s in the Zoo!’

 

Koninklijke Burgers’ Zoo verrast in de herfstvakantie vanaf zaterdag 10 oktober tot en met zondag 1 november 2015 de bezoekers met circa 25 meterslange dinosaurussen die overal verspreid in het park staan. Vrijwel alle prehistorische monsters grommen en snuiven, knipperen met de ogen en bewegen met de kop en de staart. Het Arnhemse dierenpark heeft de levensechte dinosaurussen door een Chinese specialist in Sichuan laten ontwerpen en verschepen. De sfeer wordt ’s avonds verder versterkt door mistmachines, subtiele lichtshows op diverse locaties en een handig gebruikt van lichteffecten om voor de gasten een avontuurlijke expeditie te creëren.

 Donderdag 8 oktober leggen de Chinese specialisten de laatste hand aan de dinosaurussen en kunnen media alvast een ‘sneak preview’ van het evenement krijgen. Geïnteresseerde media worden om 9.00 uur bij de hoofdingang verwacht.

 

Sfeervolle verlichting ’s avonds

Burgers’ Zoo blijft tijdens ‘Dino’s in the Zoo!’ elke avond extra lang open tot 21.00 uur. Maar ook overdag zijn de dinosaurussen al te bewonderen en kunnen gasten deelnemen aan een speciale dino-speurtocht, die voert langs diersoorten die verwant zijn aan de dinosaurussen. Op de educatieve speurtocht wandelen de bezoekers door de Bush en de Desert, waar het klimaat erg lijkt op de leefomgeving van de dinosaurussen. Bovendien zijn langs de route overal thematische informatieborden over dinosaurussen te ontdekken met bijzondere wetenswaardigheden over deze oerreptielen. Tenslotte heeft ook de horeca het aanbod gethematiseerd rond ‘Dino’s in the Zoo!’

Praktische informatie

‘Dino’s in the Zoo!’ vindt plaats in de herfstvakantie van zaterdag 10 oktober tot en met zondag 1 november 2015 in Burgers’ Zoo. Dagelijks opent het park om 9.00 uur en krijgen abonnementhouders gratis toegang. Het park blijft extra lange open tot 21.00 uur. Dagbezoekers mogen na aankoop van hun entreekaart het evenement dezelfde avond gratis bezoeken, terwijl voor overige fans vanaf 18.00 uur slechts € 10 per persoon betalen. Toegangskaarten zijn al online verkrijgbaar op www.burgerszoo.nl/dinos.