Krijgt Energylandia een houten achtbaan van GCI?

Energylandia opende in 2014 de deuren voor het grote publiek en groeide op korte tijd uit tot het grootste pretpark van Polen. Het park biedt nu al zes achtbanen aan, een aantal dat blijft stijgen. Het park opende haar deuren met drie kleinere achtbanen in het attractieaanbod, waaronder een big apple, een spinning coaster en een kinderachtbaan. Dit jaar kwamen er opnieuw drie achtbanen bij, een junior, een SLC en een suspended family coaster, telkens gebouwd door Vekoma. Aan dit rijtje achtbanen lijkt nu ook een houten achtbaan toegevoegd te worden.

 

Gisteren werd In Göteborg te Zweden EAS afgesloten, een beurs waar elk jaar zo’n honderden attractiebouwers samenkomen om hun producten te promoten. Energylandia of beter gezegd de CEO van het park, was ook aanwezig op die beurs.

Op de Facebookpagina van het park verscheen eerder deze dag een interessante boodschap: ”Lieve fans, wij waren aanwezig op de grootste Europese beurs voor onze industrie. Wij zijn net terug uit Zweden met een hoop nieuwe ideeën en concepten. Op onze foto zie je één van de attracties die wij kochten voor ons park.”

12118980_697648770337218_2297665028470047671_n

Op de foto zien we duidelijk dat deze genomen is op de stand van de Amerikaanse bouwer GCI. Het park laat haar fans ondertussen raden om welke attractie het zal gaan, de winnaar krijgt gratis kaartjes voor het park.

Maar veel raden is er voor de doorwinterde achtbaanfans natuurlijk niet aan. Dit is overduidelijk een Millennium Flyer treintje, dat gebruikt wordt op de houten achtbanen van GCI. Concrete informatie is momenteel nog niet bekend, waarschijnlijk volgt er zeer binnenkort een officiële mededeling van het park.

Het was ook op de EAS beurs dat Steve van den Kerkhof zijn GCI bestelde, de houten achtbaan die momenteel in opbouw is in Plopsaland De Panne.

Het park kondigde enkele dagen geleden ook al de bouw aan van een nieuwe, spectaculaire achtbaan die volgend jaar zal openen. Rollercoaster Formula 1, deze zal opnieuw door Vekoma gebouwd worden.

12140838_1673615686258012_4882599435658892101_n

Voor Formula 1 ontwierp Vekoma een volledig nieuwe gelanceerde achtbaan, eentje dat in het straatje past van achtbanen als de door Mack gebouwde Blue Fire in Europa-Park. Op de concepttekening zien we een spectaculaire achtbaan met maar liefst vier inversies. Op de achtbaan zullen new generation treintjes komen, die ontworpen werden door Vekoma, vergelijkbare treinen vinden we al terug op Speed of Sound in Walibi Holland en Python in de Efteling. Door een nieuw beugelsysteem wordt gezorgd dat de rit veel comfortabeler en soepeler aanvoelt.