Ferrari World Abu Dhabi legt de laatste hand aan de nieuwe Intamin Coaster

Ferrari World Abu Dhabi is bezig met de bouw van enkele nieuwe achtbanen, waaronder Flying Aces, een baan van Intamin, die de hoogste looping ter wereld krijgt.

Een deel van de lay-out lijkt grotendeels op de achtbaan Skyrush uit het Amerikaanse pretpark Hersheypark.  Vooral de steile lifthill en de steile eerste drop, met onderaan een draaiing, zijn typerend voor dit type achtbaan. Opmerkelijk is ook dat een groot deel van de track zich relatief dicht bij de grond bevind tijdens de gehele rit, dit zou wel eens kunnen zorgen voor een verhoogd snelheidsgevoel.

Het opmerkelijkste element is zonder twijfel de gigantische non-inverted loop. Wat speciaal is aan deze looping, is het feit dat je niet zozeer over de kop gaat, maar bovenaan de loop, draait de baan zodat de trein zich bovenaan bevind. Vervolgens duikt de trein onmiddellijk weer naar beneden, om zo de loop te vervolledigen.

Dit speciale element vinden we ook terug op andere achtbanen van andere bouwers  zoals Premier Rides of Maurer AG. Desondanks verschilt de Intamin-versie toch van de andere. Het grote verschil zit in het feit dat het bovenste gedeelte van de looping langer is dan de andere versies. De treinen zouden naar verluid gethematiseerd worden als vliegtuigen, al dan niet gevleugeld

Ferrari World Abu Dhabi zit de laatste tijd niet stil, momenteel bouwt het park ook aan Mission Ferrari, een SFX achtbaan van de bouwer “Dynamic Attractions” en een tweede achtbaan van Intamin.

Het volledige bouwproject kan u hier op de voet volgen.

 

Bron: newsplusnotes