Enkele Duitse pretparken hebben nu al te lijden onder sneeuwval

De dagen worden veel kouder, dat merkten we allemaal. Weermannen en vrouwen melden dat het vandaag de koudste 14 oktober ooit is. In onze Belgische Ardennen dwarrelden ondertussen de eerste sneeuwvlokjes naar beneden. Maar dat is niks vergeleken met de sneeuwval in sommige Duitse streken.

Fort Fun, gelegen in het Duitse Bestwig, moest vandaag noodgedwongen enkel attracties gesloten houden, de dag werd zelfs vroegtijdig beëindigd. Via een melding op de Facebookpagina van het park werd gemeld dat het park al sluit om 14.00 u, achtbanen Speedsnake en Marienkafferbahn, moesten noodgedwongen gesloten blijven. Ook de parktrein kon onmogelijk uitrijden en de daarbij horende show werd afgelast. De bezoekers kregen wel een alternatieve show aangeboden in de Saloon.

Ook Freitzeitpark Plohn heeft te kampen met sneeuwval. Plohn hield vandaag de deuren noodgedwongen de ganse dag gesloten, via een bericht op de Facebookpagina werden de bezoekers hiervan op de hoogte gebracht. Men zal de komende dagen de toestand evalueren en men hoopt spoedig te heropenen.

Erlebnispark Steinau kampt met dezelfde problemen, ook zij melden via Facebook dat het park de ganse dag gesloten blijft, vanwege sneeuwregen.

In Oostenrijk bleef Familypark Neusiedlersee dan weer noodgedwongen gesloten vanwege zware regenval.

Alle parken zullen nu per dag evalueren of  ze op een veilige manier kunnen openen voor de bezoekers, we kunnen enkel maar hopen dat de weersvoorspellingen nog verbeteren, het is namelijk bijna Halloween in de parken, wat voor heel wat bezoekers en vooral voor de parken topdagen zijn.

 

Foto’s: Fort Fun, Plohn