Alton Towers opent voor het eerst met Kerstmis

Halloween is nog niet gepasseerd en toch maakt Alton Towers bekend geopend te zijn tijdens de kerstperiode. Het park zal op 12, 13 december en van 18 tot 23 december open zijn van 10:00u tot 17:00u.

Natuurlijk zullen niet alle attracties open zijn. Alleen attracties uit volgende themagebieden zullen toegankelijk zijn: Cloud Cuckoo Land, Cbeebies Land en Mutiny Bay (Battle Galleons, een splash battle, zal vermoedelijk wel gesloten zijn). Daarnaast is ook Sonic Spinball geopend, een draaiende wilde muis van Maurer Söhne. Ook een 10 minuten durende kerstmiservaring genaamd “The Elves Emporium” zal tijdelijk aan het aanbod toegevoegd worden.

Kostprijs voor een volwassene is € 33, voor een kind van 2 tot 12 is dit € 30, parkeren is gratis. Abonnees kunnen gratis het park betreden maar moeten wel op voorhand reserveren. Vorige jaren was het park tijdens deze periode alleen maar open voor hotelgasten als onderdeel van een speciaal themaweekend. 2015 is dus het eerste jaar dat niet hotelgasten ook kunnen genieten van het park.

Over themaweekends gesproken, ook dit jaar zal er een slaappartij georganiseerd worden met de Kerstman. Maar dat wordt dit jaar uitgebreid met de komst van een extra personage die voor het nodige entertainment zal zorgen. Naast de Kerstman, zal ook Assepoester aanwezig zijn in het hotel voor de nodige animatie. Daarnaast houdt het arrangement een ontbijt, kerstdiner en toegang tot het park en waterpark in. Kostprijs € 80 per volwassene en € 60 voor een kind.