Scarefest in Alton Towers wordt nog enger

Altons Towers en Halloween gaan hand in hand. Het park maakt tijdens deze periode dankbaar gebruik van het oude kasteel waar men enkele horrorhuizen onderbrengt. Dit jaar zijn er ook enkele nieuwigheden te ontdekken.

 

Het Scarefest vindt dit jaar plaats van 17 oktober tot 1 november. Het park is tijdens deze dagen geopend van 10.00u tot 21.00u. In het park vind je enkele Scarezones en Horrorhuizen terug, deze bespreken we hieronder.

 

The Haunting of Molly Crowe: nieuwe toevoeging voor 2015: in sommige delen word je geblinddoekt.

The Haunting of Molly Crowe is een maze waar al je sensoren zullen geprikkeld worden. Je keert terug naar in de tijd, naar het exorcisme van een vervloekt Victoriaans landgoed. Je zal een kap over je hoofd krijgen, waardoor je volledig geblinddoekt bent voor het grootste deel van de ervaring, hierdoor zullen je andere zinstuigen aangesproken worden. Dit is een van de meest extreme en claustrofobische mazes tot op heden.

 

 

Sub Species: The End Games

Sub Species: The End Games is een live action horror maze waar de grens van alles wat Alton Towers al gedaan heeft verlegd wordt. Je daalt af naar de ondergrond, naar een post apocalyptische riool. Hier zal je groep opgesplitst worden en je moet je eigen route kiezen in een poging om alle wezens te ontlopen die je belagen. In tegenstelling tot de andere mazes, zullen de acteurs je hier ook aanraken. Als je het geluk hebt te kunnen ontsnappen, zal je twee alternatieve eindes bereiken, waardoor elk bezoek een andere ervaring geeft.

 

 

Terror of the Towers: What Lies Within

In 2015: een nieuwe route doorheen de torens.

Terror of the Towers is een live action, horror maze die ontworpen is om je angsten tot het uiterste te drijven. In kleine groepjes zal je de donkere gangen verkennen van een vergeten ruïne en het duistere geheim ontdekken dat daarin verscholen zit. In 2015 is er een nieuwe route uitgestippeld, en enkele scènes werden aangepast, waardoor dit de engste editie is.

 

 

De Scarezones

Nox Infernus: De onderwereld zal opnieuw oprijzen voor Nox Infernus. Het vuur van de nacht. Of je sluit je aan bij de sekte of je draagt bij aan het einde van de wereld.

Dark Apocalypse: Een dodelijk virus verspreidde zich over ‘The Forbidden Valley.’ De geïnfecteerden tonen tekenen van agressief gedrag en een snelle fysische aftakeling. De Phalanx Control heeft deze zone onder quarantaine gezet. Een recentelijke doorbraak van de veiligheid stelt hun mogelijkheid tot het in toom houden van het virus en het veilig houden van de gemeenschap, sterk in vraag.

Ook aan de jongsten wordt gedacht.

Franklyn’s Freaky Fun Zone:  Ontmoet Skelvin, Patch en Phil, die Fountain Square over genomen hebben. Deze zone werd omgetoverd tot een kleurrijk Halloween speelland, vol enge attracties, theming en activiteiten die geschikt zijn voor jonge families.

 

  • Skelvin’s Spooky Storytime : Skelvin vertelt enge, gekke, verhalen die geschikt zijn voor de jongste.
  • Phil & Franklyn’s Ghoul School: Franklyn is vergeten hoe een spook te zijn, Phil moet hem hieraan helpen herinneren. Je kan genieten van een spookshow en nadien de personages ontmoeten.   
  • Patch’s Freaky Talks: Patch zal driemaal per dag enge schepsels aan je voorstellen in de Franklyn’s Freaky Fun Zone.