Oprichter van Alton Towers koopt Cornwall’s Crealy

De oprichter van Alton Towers, John Broome, heeft Cornwall’s Crealy opgekocht. Met deze aankoop wil hij een van de beste resorts in Europa opbouwen. Behalve het park kocht de man ook 80 hectare landbouwgrond op om het resort te creëren. Op de deze grond hoopt hij 236 vakantievilla’s, boomhutten en andere faciliteiten te bouwen. Mr Broome wil op deze manier ook 950 voltijdse werkplaatsen aanbieden.

De ambitieuze plannen zullen volgende maand voorgelegd worden aan de gemeenteraad van Cornwall. Deze plannen omvatten volgende dingen:

  • Vrijetijdsfaciliteiten, waaronder een zwembad, kuuroord, restaurants en een conventie centrum.
  • Heel wat restaurants, cafés en een authentieke pub
  • Een betere bereikbaarheid van de snelweg en een grote parking

Broome heeft de investeringen uit eigen zak betaald. Hij wil elk personeelslid aan het werk houden. Eens de plannen goedgekeurd zijn, wil hij met de bouw beginnen in 2016. Pegasus, een consultancy firma, werd ingehuurd om de plannen uit te werken en de mening van het publiek te onderzoeken.

“De laatste zes jaar heb ik Crealy bekeken en de plannen voorbereid,” verteld Broome. Dit wordt uniek voor het Verenigd Koninkrijk en zal een van de grootste resorts van Europa worden.

”Er komt een tropisch meer, het grootste van Engeland. De verwarming hiervoor zal worden verzorgd door een biogasinstallatie, windturbines en zonnepanelen. De toegang voor het resort zal gratis zijn voor de lokale mensen die in een straal van 1 kilometer wonen en er komen kortingen voor de andere buurtbewoners.”

Het Crealy domein werd geopend als Trelow Farm in 1989 en werd vijf later opgekocht door de huidige eigenaars die het heropenden als Cornwall’s Crealy. Dezelfde eigenaars baten ook Crealy Great Adventure Park uit, dat gelegen is in Exeter.

In een boodschap van het park viel te lezen dat Camel Creek LTD het park verder zal uitbaten onder de huidige naam. De nieuwe uitbater wil het volledige managementteam aan het werk houden, waaronder ook de manager Simon Townsend. Ook alle andere personeelsleden zullen hun job behouden.

 

Bron: West Briton