Inboedel en attracties Aviflora openbaar te koop

Aviflora werd opgericht in 1956 door Frans Vanooteghem en zijn echtgenote en groeide uit tot een goed draaiende zaak. Na het pensioen van de oprichter leek het park niet lang meer te zullen bestaan, maar in 2000 werd het domein toch verkocht aan Marnick Goossens die er opnieuw leven in blaasde. Dit jaar ging het park alsnog dicht door een hoge schuldenlast.

Op dinsdag 15 september wordt de inboedel van het failliete familiepark Aviflora in Ingelmunster openbaar verkocht.

De verkoop vindt plaats in een verkoopzaal in Deerlijk. Er worden zo’n 1200 loten aangeboden. Onder de ’te verkopen’ loten heel wat speeltoestellen en horecamateriaal. Daarnaast worden ook meubelen en zelfs auto’s te koop aangeboden.

Kijkdag

De dag vóór de openbare verkoop is er een kijkdag in het gesloten familie- en dierenpark.

Aviflora ging midden april dicht na financiële problemen, ondermeer door milieuboetes uit het verleden. Een tijdelijke bescherming tegen schuldeisers mocht niet meer baten. Na de sluiting doken een vijftal kandidaat-overnemers op maar die hielden uiteindelijk de boot af. Daardoor is voor de curatoren een openbare verkoop de enige uitweg. De schuldenberg zou meer dan 1 miljoen euro bedragen. De kans dat de openbare verkoop zoveel zal opbrengen is heel klein.

In 2010 kocht Aviflora nog de monorail van Plopsaland de Panne, deze werd echter nooit opgebouwd in het park.

 

Bron: Focus WTV, Plopsafansite