In september naar Artis voor een ‘kwartje’

September is sinds 1852 de traditionele kortingsmaand van Artis. Dit is zo tot op de dag van vandaag. Wie in september naar Artis komt, krijgt 25% korting op het entreegeld.

Historie

In de eerste jaren na de oprichting van Natura Artis Magistra, in 1838, was Artis een genootschap waar men voor een aanzienlijk bedrag lid kon worden. Immers, de uitbreidingen moesten worden gefinancierd. Wie het zich kon permitteren, mocht roofdieren, apen en andere exotische dieren komen bekijken. Voor de minder welgestelde Amsterdammer was Artis veel te duur. Daarom besloot het bestuur van het genootschap ‘de ambachtslieden en mindervermogenden’ ook toe te laten, maar alleen in september. Iedereen die 25 cent betaalde mocht even genieten van de groene oase in hartje Amsterdam. Artis werd hiermee toegankelijk voor alle Amsterdammers. Deze traditie wordt nog ieder jaar voortgezet.

Kortingsbon
Om aanspraak te maken op de korting kunnen bezoekers van Natura Artis Magistra een kortingsbon downloaden op www.artis.nl/septemberkorting. Een geprinte en bij de kassa ingeleverde of een op de smartphone getoonde bon is geldig voor maximaal vier personen.

Septemberprijzen

Volwassenen betalen in september € 15,- (i.p.v. € 19,95) en kinderen (3 t/m 9 jaar) € 12,25 (i.p.v. € 16,50). De totale korting in de maand september bedraagt 25% per persoon. De kortingsbon geeft ook korting op de combikaart Artis & Micropia. Volwassenen betalen voor de combikaart € 22,- (i.p.v. € 27) en kinderen (3 t/m 9 jaar) € 19,- (i.p.v. € 23).