Expedition GeForce wint opnieuw de award voor beste Europese achtbaan

Bij de  uitreiking van de Golden Ticket Awards viel Expedition GeForce al voor het 14e jaar op rij in de prijzen. De achtbaan uit het Duitse Holiday Park werd verkozen tot beste Europese achtbaan.

Zaterdag werden de Golden Ticket Awards uitgereikt. Dit jaar werd de ceremonie gehouden in het in Brooklyn gelegen Luna Park. Deze Awards worden jaarlijks uitgereikt door het Amerikaanse pretparktijdschrift Amusement Today. De Golden Ticket Awards werden al voor de 18e keer uitgereikt.

Expedition Geforce won al voor het 14e jaar op rij de award voor beste, stalen achtbaan van Europa. Deze achtbaan openende in 2001 en werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin. Met 714 punten kon de achtbaan een derde plaats wereldwijd bemachtigen, voorgegaan door Bizarro uit Six Flags New England op een tweede plaats. Met 1205 punten kon Millennium Force uit Cedar Point een eerste plek bemachtigen.

In de top tien vinden we voornamelijk Amerikaanse achtbanen terug, toch kon nog een andere Europese achtbaan een plekje veroveren. Nemesis uit Alton Towers kwam nog nipt op een negende plaats te staan met 462 punten. Nemessis is een hangende achtbaan die gebouwd werd door het Zwitserse bedrijf B&M, deze achtbaan opende in 1994.